Porkkanakakkumuffinit - resepti


Porkkanakakkumuffinit
Porkkanakakku, siinä se on leivonnainen mikä näyttää aina samalta. Ruskean pohjan ja kellertävän valkoisen päällisen liitto on todellinen klassikko, mutta omaan silmään myös auttamattoman tylsä. ”Moni kakku päältä kaunis” (minä <3 sananlaskut) pätee myös toisinpäin, vaatimattoman kuoren ja arkisen nimen alla on törkeän hyvä maku ja porkkanakakku onkin monen suuri suosikki. Onneksi leivonnassa voi huoletta rikkoa rutiineja ja tehdä tuotoksista just sen näköisiä kun huvittaa. 

Itse tein tällä kertaa porkkanakakun muffinien muodossa ja näistä tuli ominaiseen leivontatyyliini söpöjä sekä värikkäitä. Kuten niin monissa muissakin asioissa, myös leipomishommissa more is more, joten näihin muffineihin lisäsin vielä kinuskisydämen ja iloisen nonparellikuorrutuksen. Tämä ohje on saanut paljon kiitosta ja vaikka itse sanonkin, on muuten todella hyvää ja mielestäni myös hyvin helppo tehdä! Nuo keitetyt porkkanat tuovat erityistä mehevyyttä ja kosteutta muffinipohjaan.

Porkkanakakkumuffinit kinuskitäytteellä

4 porkkanaa ( keitettynä)
3 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 tl vanilja-aromia
3 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0,75 tl suolaa
Purkki kondensoitua maitoa (kinuskiksi keitettynä)

Kuorrute

200 g tuorejuustoa 
75 g pehmeää voita
0,75 tl vanilja-aromia
3 dl tomusokeria
(1dl vispikermaa pehmeämpään lopputulokseen)
Koristeita mielen mukaan

Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta. Vatkaa öljy ja fariinisokeri huolella sekaisin, lisää seokseen kananmunat, vanilja-aromi sekä porkkanasose ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tämä kuiva-aineseos toiseen taikinaan nopeasti.

Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista 170 asteessa n. 15 minuuttia, hieman uunin tehoista riippuen. Tarkkaile etteivät pääse palamaan tai jää raaoiksi, kypsyysasteen voi testata hammastikulla.

Kun muffinsit ovat jäähtyneet, kaiverra pieni pala keskeltä pois ja pursota tilalle kinuski. Vatkaa kuorruteainekset sekaisin (mikäli käytät kermaa vatkaa se ensin vaahdoksi!) ja pursota muffinsin päälle, koristele haluamallasi tavalla.
Täyttöoperaatio
Parhaimmillaan muffinit ovat nukuttuaan vähintään yön yli, joten ennakoi ja tee ne ajoissa ennen tarjoilua :) 

Ei kommentteja