Kolmen kerroksen lakritsi-vanilja juustokakku sitruunasydämellä & resepti


Suomalaiseen makuun

Suurena lakritsin maun ystävänä pistin välittömästi merkille mainoksen, että nyt on jotain uutta sillä saralla ilmestynyt kaupan hyllyyn..eli lakritsituorejuusto! Kaveri oli bongannut saman ja vinkkasi että ois meikäläisen kuuloinen tuoteuutuus, joten tämähän palasi taas mieleen kummittelemaan. Kuulostaa ehkä lähtökohtaisesti melko epäilyttävältä - lakritsituorejuusto-, mutta pakkohan tätä uutuutta oli päästävä testaamaan...Onhan lakujäätelökin parasta! Muffinsit lakritsikuorrutteella olivat liian "itsestäänselvä" reseptivalinta enkä halunnut mennä sieltä missä rima on matalin, joten kehittelin ihan oman reseptin. Tuloksena siis lakritsi-sitruuna-vanilja juustokakku jossa tujumpaa makua korostaa vielä turkinpippuri.

Bonjour, lakritsi!
Pohjan määrän tein miehen toiveesta tuplana (hänen mielestään ideaali juustokakkusuhde on 50-50 pohjan ja itse kakun välillä...), joten pohjan määrät voi helposti puolittaa! Lemon curdin voi myös jättää huoletta pois, kunhan nyt itse jotain koitin kikkailla.

Kolmen kerroksen lakritsi-vaniljakakku sitruunasydämellä


Pohja
n. 350 g digestivekeksejä
150 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita kulhossa. Painele voi-keksi-seos esim lusikan avulla leivinpaperilla vuorattuun kakkupohjaan. Anna olla hetki jääkaapissa ennen täytteiden lisäämistä.

Lakritsi-turkinpippurikerros
1 pkt Crème Bonjour lakritsatuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
Turkinpippureita oman maun mukaan 0,5 -1 pussi
Lemon curdia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Murskaa turkinpippurit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen keyvesti vatkaamalla tuorejuusto, sokeri ja turkinpippurimurska. Kuumenna tilkka vettä tai sitruunamehua kattilassa, purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Valuta liivateneste ohuena nauhana tuorejuustokerma-seokseen samalla kevyesti vatkaten. Levitä valmis seos kakkupohjan päälle ja laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Kun seos on jonkin verran jähmettynyt, levitä keskelle ohut kerros lemon curdia.

Levitin lemon curdia vain kerrosten keskelle

Lakritsikerros
1 pkt Crème Bonjour lakritsatuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
Lemon curd

Kun ensimmäinen kerros on hieman jämettynyt, lisää tämä täyte sen päälle.  Valmista siis samalla tavalla kuin eka kerros :)

Vaniljakerros
200 g mascarponejuustoa
2 dl kermaa
 0,5 rkl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1 dl -1,5 dl tomusokeria

Toista edellisten kerrosten ohjeistus mutta jätä lemon curd pois päältä. 

Koristele ennen tarjoilua!

Ja miltä tämä sitten maistui? Testiyleisö meikäläinen mukaan lukien tykkäsi kovasti, ihan uusi makumaailma juustokakulle :) Erityisesti lakritsinystäville suosittelen rohkeasti kokeiluun! Koristelua en miettinyt ihan loppuun asti, kunhan jotain roiskin päälle. Nuo minihattarat olivat kuitenkin tosi söpöt ja käytän tuota koristeideaa varmasti jatkossakin.

Hattaraa


Eri kerrokset ja nestemäinen sitruunasydän

Cake for everyone!


7 kommenttia

  1. Huomioitavaa, että turkin pippureita ei kannata itse murskata, koska niistä tulee myös karkin sisällä oleva suola mukaan. Kaupan leivontahyllyltä saa valmista murskaa, joka on pääosin sitä karkin kovaa kuorta.

    VastaaPoista
  2. Apua, onko tämä kakku edes todellinen? :p Menee kokeiluun aivan varmasti, olen nimittäin ihan hulluna sekä lakritsiin että sitruunoihin ja ne yhdistettynähän on jotakin käsittämättömän hyvää. Iso kiitos siis reseptistä! :)

    VastaaPoista
  3. Noniin! Testaat siis ehdottomasti :) Toivottavasti on syömäkelpoista... ja hyvä pointti tuo turkinpippurimurska, itsehän murskasin ihan kokonaisina "pippureina" mutta vähän erilaisen maun saa varmaan siitä valmiista murskasta. Lieko siis vähemmän suolainen niin?

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä! En ollutkaan vielä huomannut, että lakritsin makuista tuorejuustoakin on tullut. Sitä on pakko jossain vaiheessa kakun muodossa kokeilla. Ihana kakku! Sitruuna sopii hyvin lakritsin kanssa yhteen.:)

    VastaaPoista
  5. Joo tuo on melkoisen uusi tuote kaupan hyllyllä, käy äkkiä hakemassa omasi kun eipä noista tiedä kauan valikoimassa pysyvät! Laku on parasta <3

    VastaaPoista
  6. Olisin kysynyt, että missä vaiheessa tomusokeri lisätään? Sekoitetaanko ensin juusto ja kermavaahto ja sitten sekaan vaan tomusokeri? Ja liivate viimeiseksi? Vai vatkataanko tomusokeri kerman kanssa vaahdoksi?
    Kiitos vastauksesta:) t. kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kirsi! Voit sekoittaa ensin juuston ja kermavaahdon ja lisätä tomusokerin tämän jälkeen, näillä ei itseasiassa ole niin suurta väliä järjestyksellä :) Sekoita kuitenkin liivate aina - ohuena nauhana- viimeiseksi!

      Poista