S’mores- vaahtokarkki-suklaapiirakka

smoreskakku

Koska sattuneesta syystä jokainen viettää aika hemmetin paljon aikaa kotona, tarkoittaa se myös loistavaa tilaisuutta kokeilla erilaisia reseptejä. ”Half of us will come out of quarantine as great cooks and the other half will come out as alcoholics.” Itsellä on kyllä päivät niin täynnä, että leipomishommat ovat jääneet suht vähäiselle huomiolle, mutta viimeisin kokeilu oli pitkään kiinnostanut S’mores-piirakka. S’moreshan on perinteinen jenkkiherkku, jossa on keksiä, vaahtokarkkia ja suklaata. Tämä piirakka siis luonnollisesti on keksi-kakkuhybridi pohjan päällä on herkullinen suklaakerros ja grillattuja vaahtokarkkeja, omaa herkkuani <3

Piirakka olikin superhyvää ( voiko näillä aineksilla muuta olla) ja tekeydyttyään jääkaapissa pari päivää oli se mielestäni parhaimmillaan. Vaahtokarkit kannattaa ”grillata” töhöttimellä aka kaasupolttimella juuri ennen tarjoilua. Tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksen alla parin minuutin ajan. Tuossa grillihommassa kannattaa olla aika todella tarkka, sillä vaahtokarkit syttyvät ilmiliekkeihin helposti! Kokemusta on. s*mores kakku

S’mores suklaa-vaahtokarkkipiirakka

150 g voita
2 dl tummaa ruokokidesokeria
3 munaa
6 digestivekeksiä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Suklaatäyte

300 g maitosuklaata
1, 5 dl kuohukermaa

Päälle

n. 150 g vaahtokarkkeja ( joko pieniä tai pieniksi paloiksi leikattuja)

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan sekoittaen.
  2. Murskaa keksit muruksi. Yhdistä keskenään keksimurut, vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää tämä kuiva-aineseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina n. 20 cm*30 cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  4. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  5. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa niin, että se melkein kiehuu ja nosta kattila liedeltä. Lisää suklaapalat kuuman kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä suklaa jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle vaahtokarkit.
  7. Paahda vaahtokarkkien pintaa kaasupolttimella tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksen alla parin minuutin ajan. Vahdi tarkasti etteivät pala!