Maailman paras sekä helpoin suklaakakku!

maailman paras suklaakakku

Jos etsit sitä maailman parasta suklaakakkua, väittäisin että tässä ollaan aika lähellä sitä. Tämä kindertyyppisesti valko-ja maitosuklaamoussella täytetty kakku on todellinen suklaanystävän unelma, pohja on supermehevä ja mousse satiininpehmeää. Kun sanon, että pohja on mehevä, se todella on sitä… Eli suosittelen tekemään kakun päivä-pari ennen täyttämistä pakkaseen ja leikkaamaan sen hieman jähmeänä. Itse unohdin kakkupohjan liian pitkäksi aikaa pöydälle, niin että se suli täysin huoneenlämpöiseksi. Leikkaaminen oli tällöin tosi hankalaa ja kakku mureni herkästi. Tosin eipä se päällepäin oikeastaan onneksi näy, että välikerrokset ovat vähän halkeilleet..pääasia, että päällikerros on nätin tasainen! Alla on eritelty reseptit suklaakakkupohjaan, maito-ja valkosuklaa mousseen sekä kuorrutteeseen, toki voit poimia vain ne osat mitkä haluat ja vaikkapa täyttää kakun jollakin muulla täytteellä tai kuorruttaa millä haluat.

Kakkupohjan reseptissä ei tarvita edes sähkövatkainta, joten sen teko on helppoa  kuin ministeripaikan menettäminen! Ja btw, mä en voi sietää kahvin makua leivonnaisissa, eli siis vaikka tähän kakkuun kahvia pohjaan tuleekin, mä lupaan ettei se maistu 😊 Tuo vaan lisää suklaista makua ja mehevyyttä. Koska leivonta on kemiaa, niin paras tulos tulee kun käytät keittiövaakaa raaka-aineiden punnitsemiseen.Valko-ja maitosuklaamoussetäyte ovat sitten astetta haasteellisemmat tehdä, mutta ohjeita noudattamalla onnistuu kuka tahansa, Ja ovat pienen vaivannäön arvoisia!

maailman_paras_suklaakakku
Kakun sisukset näyttivät tältä

Tämä kakku tuli veljentytön 6-vuotissynttäreille, prinsessan lempparikakku on suklaa, joten sitä saa mitä tilaa :). Kakku keräsi paljon – ehkä jopa normaalia enemmän- kehuja, joten jos ei niin täytekakuista välitä (kuten minä itse) on tämä erinomainen valinta juhlapöytään. Lue myös muut hyväksihavaitut kakkureseptit, näillä ei mene vikaan!

maailman paras suklaakakku

Maailman paras ja helpoin suklaakakkupohja ( 20 cm vuoka)

2 munaa

1,2 dl rypsiöljyä

2,5 dl piimää

220 g vehnäjauhoja

65 g kaakaojauhetta

200 g sokeria

150 g fariinisokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2, 5 dl lämmintä ja tuoretta kahvia

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita kahvi porisemaan. Voitele 20 cm kakkupohja ja jauhota se kaakaojauholla.
  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne kevyesti rikki haarukalla.
  3. Kaada piimä sekä öljy munien joukkoon ja sekoita nuolijalla tai puulusikalla. ( Muukin vastaava käy).
  4. Sekoita keskenään kaakaojauho ja vehnäjauho. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita kevyesti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Lisää sokeri, fariinisokeri, leivinjauhe, sooda, suola sekä vaniljasokeri. Sekoita taas kevyesti.
  6. Lisää viimeisenä lämmin kahvi ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Tarkkaile, ettei pala.
  8. Annna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin. Voit myös pakastaa ja leikata kohmeisena, helpottaa huomattavasti ettei kakku murene.

Valko-ja maitosuklaamoussetäyte

150 g valkosuklaata
 
100 g maitosuklaata
 
3 liivatetta
 
3 keltuaista
 
2 rkl sokeria
 
1 1/2 dl kevytmaitoa
 
5 dl kuohukermaa
  1. Rouhi tai leikkaa suklaat pieniksi paloiksi omiin kulhoihinsa. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
  3. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
  5. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu.
  6. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada 2/3 seoksesta siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle ja loput maitosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi.
  7. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele 2/3 osaa valkosuklaaseokseen ja loput maitosuklaaseoksen joukkoon.
  8. Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Kaada puolet valkosuklaamoussesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli maitosuklaamoussella. Levitä kolmannen pohjan päälle loppu valkosuklaamousse ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anne jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

 

Voikreemi-kuorrute ( n.20 cm kakun kuorruttamiseen)

200 g huoneenlämpöistä voita
4-5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
Haluamaasi pastaväriä
Halutessasi makuainetta

 

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi ( monen minuutin ajan). Yleiskone on tässä oiva apu, tarvitset vähintään sähkövatkaimen. Vaahdon tulee olla vaaleaa väriltään.
  2. Lisää voivaahtoon tomusokeri vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi usean minuutin ajan.
  3. Lisää 1 rkl kylmää maitoa. Sekoita vielä pari minuuttia.
  4. Lisää haluamasi väriaine ja/tai makuaine.
  5. Kuorruta jääkaappikylmä kakku voikreemillä lastaa  apuna käyttäen.

maailman paras suklaakakku