Uuden vuoden ilotulituskakku

ilotulituskakku
Kitschiä kerrakseen

Överivärikkäillä leipomuksilla jatketaan! Vuoden vaihtumista juhlistettiin perinteisin menoin kaveriporukalla ja juhlallisuuksiin leivoin ilotulituksesta ja Kinuskikissan reseptistä inspiraation saaneen, kovin aikuismaisen ulkomuodon omaavan kakun. Värioksennusta ja tulta on kuin rakettipadassa konsanaan, sisältö on vaniljainen, juustokakkutyyppinen ratkaisu keksipohjalla.  Varsinaista juustoa tästä kakusta ei kuitenkaan löydy, tämä on hieman kevyempi ( ainakin näin voi itselleen uskotella) mutta ihan yhtä hyvä kuin todella raskaat juustoversiot. Oli mielestäni ihan loistoresepti, helppo ja hyvänmakuinen, itse tykkään tuosta vaniljan ja valkosuklaan yhdistelmästä kovasti.

Vanilja-valkosuklaakakku karkkikuorrutteella 

Pohja:
300 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta
250 g valkosuklaata
¾ dl vettä

Kuorrute:
mitä tahansa karkkeja! Myös pähkinät ja hedelmät toimivat.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta. Murskaa piparkakut tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan saakka. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä , Kinuskikissan sivut ovatkin takuuvarma paikka uusia reseptejä metsästäessä! Aivan loistava aarreaitta makeille ja suolaisille leivonnaisille ja erilaille koristeluohjeille, monta reseptiä on kokeiltu ja lukemattomia vielä edessä…

Nuo kakun koristeinakin olevat, rakkausaiheiset karkit olivat supersöpöjä, jos nämä olisivat tulleet ennen omia häitä vastaan olisi paikka karkkibuffetissa ollut taattu.

Entistä parempaa uutta vuotta 2016 kaikille!