Avaintuotteet kestävään juhlameikkiin!

Minä rakastan kosmetiikkaa. Meikkejä, ihonhoitotuotteita, puhdistusaineita, hiustuotteita, kynsilakkoja ihan kaikkea! Aina kun eri valmistajilta ilmestyy markkinoille uusi ja innovatiivinen tuote jota tietysti kaiken mullistavana markkinoidaan, olen ensimmäisten joukossa kiikuttamassa sitä kassalle. Kahlaan myös kaikennäköisiä kauneusblogeja, jotta mikään supertuote ei vahingossakaan jäisi huomaamatta! Kaikesta tästä asialle omistautuneesta kosmetiikkahamstraamisesta huolimatta olen samalla myös äärimmäisen kriittinen kuluttaja, kahlaan läpi eri sarjoja ja tuotteita pitkälti sen takia että löytäisin ne ehdottomasti parhaat. Myös –ja erityisesti– hinta-laatu suhteeltaan. Joukkoon mahtuu väkisinkin huteja, mutta lähes parin vuosikymmenen jokapäiväisellä ja intohimoisella naamanmaalauskokemuksella olen onnistunut löytämään myös ne huipputuotteet. Etsintä ei silti lopu koskaan, aina on varaa parantaa täydellistäkin!

Koska aihekenttä on loputtoman suuri, keskitytään tässä postauksessa niihin meikkituotteisiin, jolla juhla- (tai arki) meikkisi kestää mahdollisimman pitkään mahdollisimman hyvänä. Minulle yksi tärkeimmistä kriteereistä värikosmetiikassa, eli tuttavallisemmin meikeissä, on pitkäkestoisuus. Tällä tarkoittaen sitä että ideaaleinta olisi jos meikki näyttäisi illalla samalta kuin aamulla naamaan maalattuna, mutta kuten kaikki tiedämme on tämä melkoinen haaste etenkin Suomen ah-niin -ihanassa ilmastossa.  Meikäläiselle meikkaaminen on jokapäiväistä huvia ja arki-sekä juhlameikin erottaa ehkä juhlameikissä käytettävistä irtoripsistä ja silmämeikin tummuusasteesta. Pitkäkestoisuutta vaadin aina!

Seuraavassa siis läpikäytynä meikäläisen ehdottomat lempituotteet per naamanosa + kynnet bonuksena! Tämä ei siis todellakaan ole maksettu mainos vaan tuotteet ovat paikkansa listalla ansainneet 🙂

Meikkipohja

TÄYDELLISTÄ meikkipohjaa en ole itse vielä löytänyt monista kokeiluista huolimatta, mutta sellainen taitaa kulkea pelkästään nimellä photoshop. Seuraava combo on kuitenkin erittäin hyvä ja juurikin pitkäkestoinen: Naama kannattaa (hyvin imeytyneen) kosteusvoiteen jälkeen päällystää MACin primerilla, joka tasoittaa ihon pintaa. Tämän päälle MACin Studio Fix-meikkivoide (sävyvalikoima on tooosi hyvä) , Urban decayn silkkinen irtopuuteri ja vielä kun koko komeuden päälle suihkuttaa nimihirviö Urban Decayn All nighter Makeup- setting spraytä niin kyllä pysyy! Tuo setting spray on ehkä hifistelyä, mutta toimii oikeasti ja pidentää meikin kestoa huomattavasti. Erityisesti juhlameikkiin aivan ässä tuote.

pitkäkestoinen meikkipohja
Pitkäkestoisen meikkipohjan avaintuotteet

Silmät

 Silmämeikin alle ainoa oikea valinta on Urban Decayn Primer Potion, joka nauttiikin kulttimainetta meikkipiireissä. Putkilo on äärimmäisen riittoisa ja tämän päälle levitettynä luomivärin kariseminen on sula mahdottomuus. Vaivalla levitetty taidonnäytteesi luomille pysyy aamusta iltaan muuttumattomana, kunhan se on rakennettu tämän päälle!

Luomiväreistä suosin Urban Decay:n Naked-paletteja tai viime aikoina kovassa käytössä ollutta Too Facedin Chocolate Bar-palettia, jonka pakkaus ja tuoksu ovat varmasti suklaanystävän mieleen. Nämä ovat pigmenttisiä ja laadukkaita tosi hyvällä sävyvalikoimalla, myös MACin luomivärit ovat hyviä. Ilman pohjustusta ei tosin mikään luomiväri kestä, joten tsek aiempi tekstikappale! Eyelinereistä geelimuotoiset ja nestemäiset ovat pitkäkestoisimpia. Geelimäiset ovat mielestäni helppokäyttöisempiä ja nyt käytössäni oleva Benefitin They’re real eyeliner on osoittautunut löydöksi. Tämä ei ole saanut hyviä arvosteluja mitä netistä olen katsonut, mutta tämä johtunee siitä että ei-niin-perinteinen muoto jakanee mielipiteitä. Mun mielestä tämä on loistava ja innovatiivinen, kestää koko päivän ja rajauksen saa tarkasti ihan ripsen tyveen ilman pelkoa sotkemisesta.

Ripsiväreistä Benefitin They’re Real! Mascara on huikea! Erottelee tosi hyvin, pidentää, on musta ja erityisesti kestää. Itseasiassa kesto on jopa niin hyvä että se voidaan mainita miiinukseksi, sillä tätä ei niin vaan ripsistä poistetakaan! Mutta tämän kanssa voi heittää hyvästit varisevalle ripsarille tai pandasilmille, kunhan varaa iltapesun yhteydessä aikaa tähän hermoja koettelevaan poistotoimenpiteeseen. Omat empiiriset tutkimukseni osoittavat että levittämällä puhdistusÖLJYÄ (Vichyn puhdistusöljy on hyvä!) ja antamalla sen vaikuttaa hetken tämän saa poistettua repimättä ripsiä irti.

Kulmille pitkäkestoisin löytämäni tuote on myöskin suurta suosiota (aiheesta) nauttiva Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomade.

pitkäkestoinen silmämeikki
Pitkäkestoisen silmämeikin avaintuotteet

Huulet

Minulle lähes ainoat olemassa olevat huulipunat ovat MACin huulipunia, värivalikoima on varmasti markkinoiden paras ja näissä löytyy eri koostumuksia. Pitkäkestoista kun tässä nimenomaan halutaan, niin valinta on ehdottomasti Matte-sarja. Matte-sarjan punat kestävät todella hyvin kuivattamatta huulia tai tuntumatta epämukavilta, ne myös lähtevät helposti puhdistusaineella. Rimmelin Provocalips- huulimaalit ovat myös älyttömän hyviä, hinta-laatu suhteen ollessa täyskymppi. Näistä suosittelen etenkin kirkkaita ja tummia värejä, kirkkaanpunaiset huulet ovat ihanat mutta vain jos punainen pysyy huulien sisäpuolella eikä levinneenä pitkin naamaa. Tämän tuotteen kanssa ei sitä ongelmaa ole, kunhan onnistut punaa levittäessä pitämään rajat siisteinä… vaatii vakaata kättä! Itselläni on sävy ”kiss me you fool”, joka on täydellinen klassisen kirkas puna joka ei takuuvarmasti leviä MIHINKÄÄN.

pitkäkestoinen huulipuna
Huulipunat jotka kestävät

Kynnet

Mainitaan taas se kuuluisa hinta-laatusuhde, mielestäni se on eniten kohdillaan Isadoran geelilakkamallistossa. Värivalikoima on hyvä ja markkinoille tulee usein kausivärejä, tämä lakkahan toimii niin että värilakan päälle levitetään sarjan oma päällyslakka joka kovettuu ihan normaalin valon vaikutuksesta. Kestää paljon paremmin kuin useat kalliimmat lakkamerkit. Myös OPI:n lakat ovat hyviä, päällyslakoista paras on Seche Vite:n lakka, jota voi levittää minkä tahansa kynsilakan päälle pidentämään kestoa huomattavasti. 
Monen kehuma Essie ei jostakin syystä omilla kynsillä kestä lohkeilematta päivääkään, mikä on sinänsä harmi koska Essien värivalikoima on todella hyvä.

pitkäkestoinen kynsilakka
Isadoran geelilakoissa on musta korkki