Tee se itse – ihana ikihääkimppu!

ikihääkimppu
yksityiskohta hääkimpustani

Itseäni viehätti ajatus saada hääkimpusta pysyvä muisto mutta kuivatut kukat eivät ole se oma juttu… joten kun bongasin kankaista tehdyn superkauniin kimpun päätin että tuollainen se on sitten oltava! Tässä yhteydessä ei kyllä voi käyttää lausetta ”tein itse ja säästin”… Materiaalit eivät olleet ilmaisia ja tunteja ei todellakaan laskettu mitä tähän projektiin tuhrautui. Innostuin tosin tästä projektista ja lopputuloksesta vähän liikaakin ja tein samalla  myös juhlapaikan pöytiin centerpiecet kaasojen ja vanhempien avustuksella… Eli jos pelkkä kimppu riittää, niin urakka on varsin kohtuullinen kuitenkin! Ja mikäli näpertelystä tykkää niin tämä oli mielestäni ihan hauskaakin.

ikihääkimppu
Puku ja kimppu mätsäsivät ( Kuva: Jonathan Schröder)

Hyvä youtube-tutoriaali löytyy TÄÄLTÄ , joten en koe tarpeelliseksi selvittää homman eri työvaiheita omin kuvin 🙂 Käytin itse eri vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyjä, mitä useampia kankaita ja sävyjä käytät, sen kauniimpi on mielestäni lopputulos. Värimaailman jokainen toki valitkoon mielensä mukaan. Täysin päinvastoin kuin vaatekaupoilla, tässä projektissa kankaiden on ehdottomasti oltava keinotekoisia materiaaleja, eli älä käytä mitään luonnonkuituja! Pointti on saada kangas palamaan reunoiltaan juuri tietyllä tavalla ja luonnonmateriaalit eivät käyttäydy tässä yhteydessä oikein. Erilaiset satiinit ( mitä ohuempi sen parempi), sifongit ja pitsit toimivat mielestäni parhaiten 🙂 Eurokankaassa löytyy aika hyvin valmiita jämäpaloja joista voi valita tähän tarkoitukseen sopivia, mutta myyjät kyllä leikkaavat myynnissä olevista kokonaisista kangaspinkoista pieniäkin paloja ( oiskohan 10 senttiä ollut minimi) t: nimimerkki ”kokemusta on”.

Tilasin myös erilaisia rintakoruja ”timanteilla” ja ”helmillä” Ebaystä (löytyy esim. hakusanalla brooch) ja laitoin lähes joka kukan keskelle tällaisen tuomaan blingiä kimppuun. Pohjana toimineet styroksipallot ostin Sinellistä, jossa niitä on myynnissä eri kokoisina. Ebaystä saa tilattua myös noita ”kahvoja” kimppuun, vai miksikä niitä nyt nimittäisi (esim hakusana ”bouquet holder” ).

Pöytäkoristeita tehdessä alkoi usko hommaan olla koetuksella noin miljoonannen kukan jälkeen ja hommaa helpottaakseni tilasin lisäksi myös valmiita vaahtoruusuja joita iskin kimppuihin mukaan.

ikihääkimppu
Hääkimppu ei nuupahda

Tällainen läjä löytyy lojumasta, kukaan kiinnostunut?

Kimpusta tuli mielestäni tosi kiva ja samoin pöytäkoristeista, pöytäkoristeissa käytin ”maljakkona” viinipulloja jotka oli glitteröity kimaltaviksi ja hopeisiksi, palataan näihin tarkemmin vielä myöhemmin 🙂 ! Nyt tosiaan noita kukkia lojuu laatikollinen turhan panttina…Muutama vieras otti näitä kotiin mukaan mutta itselleni riittää kimpun säästäminen, joten tästä kymmenien työtuntien määrästä pöytäkoristeiden muodossa luovun kyllä!