Photobooth / kuvausseinä

Meikäläisen unelmaseinä <3 Kuva
Omissa häissämme haluttiin varmistaa, että meille jää kaikista vieraista muistoksi kuvat. Tunnetusta kolmikosta -Uhkailu, Lahjonta ja Kiristys- ajattelimme keskimmäisen vaihtoehdon toimivan tässä yhteydessä parhaiten ja päätimme lahjoa photobooth-tyylisessä kuvauksessa käyvät muutamalla drinkkilipulla. Olimme siis virittäneet juhlapaikalle kuvausseinän jonka luona kuvaaja odotti valmiudessa, bestmanit ja kaasot ohjeistivat vieraamme kulkemaan kuvauksen kautta istumapaikoilleen pöytiin. Palkkioksi tästä suuresta uhrauksesta sai nuo edellä mainitut pari drinkkilippua, jotka ravintolahäissä ovat kovaa valuuttaa. 

On olemassa myös palveluntarjoajia, jotka tuovat paikanpäälle oikean photobooth-kopin jolla saa samantien polaroideja! Että jos budjetissa on ylimääräistä rahaa tuhlattavaksi, on tämä hauska ohjelmanumero.

Erilaisia malleja kuvausseinäksi

Tähän tarkoitukseen voi viritellä mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja, kankaita, seiniä tai vaikka isoja laatikkoja joiden sisällä kuvat otetaan, kuvaustaustan voi myös kustomoida teemaan kuin teemaan sopivaksi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että mikäli kuvaustausta on kovin riemunkirjava, hukkuu kuvattava itse helposti siihen. Oma suosikkini olisi ollut aidoista kukista koottu seinä, mutta tässä tulivat kustannukset ikävästi vastaan 🙁 … Metsästin realistisen näköistä kukkakangasta kirjaimellisesti ympäri maailmaa (internetin kautta tosin, mutta kuitenkin), lopulta päädyin tilaamaan TÄÄLTÄ valkoisista kukista koostuvan, realistisen näköisen taustakankaan.

 Helpoin tapa rakentaa kuvausseinä on virittää jokin kangas taustaksi ja kuvata sen edessä. Me ostimme Ikeasta sellaisen säädettävän verhotangon, joka oli tosi helppo virittää kahden seinän väliin ja kangas vain yläreunasta siihen roikkumaan. Kangas voi olla mitä vaan, myös kangassuikaleet tai tuollainen kerroksittainen versio (esimerkkikuvat alla) näyttävät tosi kivoilta! Nämä on myös suht helppo tehdä itse.

Kuva
DIY-ohje ylläolevan kuvan backdropille löytyy täältä 


Tunnelmaa kuviin valoilla

Ns. ”jouluvalot” viritettyinä kuvausseinän eteen näyttävät upeilta sekä livenä että kuvissa. Meillä tässä (uusio)käytössä oli jo muutamaa vuotta aiemmin Ikeasta ostetut, ikkunaan tarkoitetut roikkuvat jouluvalot. Ajoivat asiansa erittäin hyvin!
Valot tuovat blingiä kuviin ! ( Kuva)

Asusta!

Photobooth-kuvissa on myös näkynyt paljon erilaisia asusteita, joista suosituimpina erilaiset tikun päässä olevat viikset, huulet, silmälasit jne. Näitä on helppo tehdä myös itse, ja omiin häihin printattiinkin puhekuplien muotoon erilaisia (ainakin omasta mielestä) hauskoja sanontoja!

Edullisia ja erilaisia photobooth-rekvisiittoja saat tilattua TÄÄLTÄ , mutta tässä voi käyttää mielikuvitusta ja asusteiksi voi laittaa oikeastaan mitä vaan. Pilailutarvikepuodeista löytyy myös kaikkea lapselliseen makuun  (kuten omani)  sopivaa 🙂

Kuva