Juhliin DIY Onnenkeksit – Fortune cookies

 

Onnenkeksit glitterkuorrutteella!
 
Ystäväni uuden vuoden juhlissa oli aivan ihana idea, mahtava emäntämme oli itse leiponut vieraille onnenkeksejä jotka sisälsivät ennustuksen tulevalle vuodelle. Oma vuoteni tulee siis kaikkitietävän keksin mukaan sisältämään paljon naurua ja aloitan myös joogan, uskoontulo ja raitistuminen menivät valitettavasti jollekin muulle.. Näistä –pääsääntöisesti positiivisista..- ennustuksista saatiinkin paljon hupia ja  hauskat onnenkeksithän sopisivat loistavasti esimerkiksi häihin vierailla jaettavaksi tai mihin tahansa juhliin, sisällön tekstihän voi olla mitä vaan, kohdeyleisön ja tapahtuman mukaan. Keksejä voi myös koristella teeman mukaisesti, vaikka ihan tomusokerikuorrutuksella ja erilaisilla nonparelleilla. Myös taikinaa voi varmasti kokeilla värjätä! Mikäli näistä vieraslahjaa häihin halajat, niin värvää kaasot tai muita käsipareja avuksi sillä homma vaatii näpertelyä.
 
Tarvitset:
 
2 isoa valkuaista
1tl vaniljauutetta
3rkl öljyä
1,2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl maissitärkkelystä
hyppysellinen suolaa
1,2 dl sokeria
3 tl vettä
 
Vatkaa valkuaiset, vaniljauute ja öljy keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vatkaa hyvin sekaisin.

 

Nosta noin 1 rkl taikinaa öljyllä voidellulle pellille. Levitä massa ohueksi, pyöreäksi keksiksi. Paista muutama keksi kerralla 150 asteessa noin 11 minuutin ajan. Ota lastan avulla keksit irti pellistä ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn. Käännä keksi pöydälle alapuoli ylöspäin ja laita keksin päälle sisään tuleva teksti. Taita keksi keskeltä ja paina reunat yhteen. Paina samalla keksin keskiosa esimerkiksi mukin reunaan, jotta saat keskelle keksiä taitteen. Anna jäähtyä muotoonsa esimerkiksi muffinssipellin koloissa. 
 
Kannattaa katsoa avuksi vielä videomuotoinen ohjeistus, joka auttaa hahmottamaan miten homma toimii  J
(alkuperäinen resepti löytyy täältä )
 Kuva