DIY – Glitter pöytäkoristeet

Glitter on ihanaa! kuva 

Perinteisesti häissä on käytetty erilaisia kukka-asetelmia pöytäkoristeinä eli -lontooksi käännettynä -Centerpieceinä. Kukka-asetelmat ovatkin aivan ihania ja kukissa löytyy valinnanvaraa ja värivaihtoehtoja, mutta mikäli pöytiä on monta ja haluaa jotain ruusukimppua erikoisempaa, tulee kukkasille äkkiä melkoisesti hintaa. Meillä kun hääjuhlassa näkyi eräänlaisena teemana hopeinen glitter ja kimallus, halusin sitä myös pöytäkoristeisiin maksamatta tästä kertakäyttökulusta itseäni kipeäksi. Kerättiin siis parisenkymmentä viinipulloa, joista liuotettiin etiketit pois. Selvennettäköön, että kaikki viinipullot eivät tulleet omasta käytöstä, eivätkä yhden viikonlopun aikana…

Toimii myös valoilla! ( kuva ) 

Sitten nokka kohti mökkiä, jonka pihalla spreijattiin hopeisella spraymaalilla viinipullot hopeisiksi. Tätä toimenpidettä ei kannata ehkä kerrostaloyksiössä tehdä, ainakaan ilman huolellista ympäristön suojaamista ja ilmastointia! Kun maalipinta oli kuiva, vedettiin se päälle näkymätöntä spray-maalia ja kieritettiin pullot hopeisessa glitterissä. Glitterkerros kannattaa myös kiinnittää jollakin näkymättömällä suoja-aineella (fixatiivi tms), hiuslakka toimii myös mainiosti tässä yhteydessä! Pullon kaulan ympärille kiedoimme helminauhaa ( löytyy täältä ) ja pullon päälle laitoimme styrokspallot jotka oli päällystetty kukkasin ( ohje täällä ) . Lisäksi ripottelimme pöydille vaaleanpunaisia sydämiä ja ”timantteja”.

Rakesali, häät
Kuvaa juhlapaikastamme

Vinkki! Läpinäkyvän viinipullon sisään voi sulloa sitä joulukuusen hopeista nauhaa (mitä se on viralliselta nimeltään??), niin saa hyvin nopeasti pullon glitteri-efektillä : ) !