DIY- Cookie Dough Proteiinipatukat resepti (sokeriton, gluteeniton ja vegaaninen!)

Ehdoton suosikkini proteiinipatukkarintamalla on Questbar:in maku Cookie Dough, jonka ravintoarvot ovat moniin muihin patukkabrändeihin verrattuna todella hyvät, erityinen plussa siitä että patukka on käytännössä sokeriton. Maku on mielestäni oikeasti tosi hyvä! Miinus tulee oikeastaan vain hinnasta, joka on n. 3 euroa patukalta, Citymarketissa reippaasti ylikin… Tulikin mieleen, että voisiko vastaavia tehdä kotona, joten eikun testaamaan!

Nämä patukat ovat gluteenittomia, vegaanisia, vähärasvaisia, runsasproteiinisia ja sokerittomia ( lisätyn suklaan määrästä ja laadusta riippuen) , how great is that!

  • 3/4 dl (42 g) kookosjauhoa (mittaa tarkasti!)
  • 6 rkl soija-tai muuta kasvipohjaista proteiinijauhoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl (4 g) sulaa kookosöljyä
  • 1 dl -1,5 dl makeuttamatonta cashew tai (vanilja)mantelimaitoa huoneenlämpöisenä
  • 1,5 tl vanilja-aromia
  • 3 ruokalusikallista (37 g) Truviaa (=makeutusaine)
  • 1, 5 tl (6 g) jauhemaista Steviaa/1,5 tl nestemäistä
  • n. 2 rkl suklaata (mieluiten sokeritonta) muruina

Muutama huomionarvoinen asia; Käytä nimenomaan soija-tai muuta kasvipohjaista proteiinijauhoa, heraproteiini ei jähmety niin hyvin. Makeutusaineiden kanssa voi hieman säätää, itse olen tehnyt myös pelkän Stevian avulla. Nestemäinen Stevia on käsittääkseni hieman ”paremman makuista” kuin jauhemainen. Kookosjauhoa ei kannata laittaa ainakaan yli tuon 3/4 dl, sillä kookosjauho sitoo itseensä todella tehokkaasti nestettä. Mikäli taikina jää liian jauhoiseksi, lisää vähän mantelimaitoa. Mikäli mantelimaito on jääkaappikylmää, jämähtää kookosöljy yhdeksi köntiksi eikä liukene.

Kas näin:

Sekoita kulhossa kookosjauho, proteiinijauho ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kookosöljy, huoneenlämpöinen maito ja vanilja. Sekoita stevia joukkoon. Lisää jauhoseos nesteseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää suklaapalat taikinaan käännellen. Tässä vaiheessa taikina näyttää tältä:

Mikäli tuntuu että taikina on liian kuivaa, lisää vähän maitoa. Taikinan pitää olla aika kuivaa, mutta niin että se paineltaessa ”tiivistyy” eikä hajoa palasiksi. Laita esim. suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle leivinpaperi, leikkaa sopivan kokoiseksi. Levitä taikina sen päälle ja painele kädellä tai lastalla tasaiseksi levyksi. Itse heitin mukaan suklaahippuja runsaalla kädellä, nuo ovat niin pieniä ja viattomia etteivät haittaa..sitäpaitsi suklaa on terveellistä! Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään ja leikkaa paloiksi. Voit pakata valmiita patukat ilmatiiviisti muoviin/folioon tai vaikka pakastaa ja napata tarvittaessa mukaan 🙂

cookie dough proteiinipatukka resepti
Cookie dough-health edition

 

Leikkaa oikeankokoinen leivinpaperi
cookie douhg proteiinipatukka
Terveellisempi cookie dough

 

Cookie dough proteiinipatukka
Patukkaa

Ja huomio huomio! Maapähkinävoin ystäville on tulossa vielä toinen resepti Cookie Dough-protskupatukoihin, joka ei ainakaan huonompi ole 🙂 Stay tuned…