Polttari-ideoita kesälle 2016 !

Jos harteillesi on langennut kaason tai bestmanin kunniatehtävä, on tämän vuoden häitä ajatellen ajankohtaista miettiä polttariasioita! Ykkösasia polttareiden suunnittelussa on lyödä lukkoon niiden ajankohta. Voin kertoa, että yllättävän vaikeaa voi olla löytää etenkin kesäistä lauantaita joka koko polttariposselle sopisi… Joten, fb-ryhmä pystyyn ja ajankohta osallistujien kesken sopimaan! Facebook-ryhmässä on myös helppo ideoida kaikkien kesken ja jakaa vastuita, kaasojen ei todellakaan tarvitse yksin vastata koko polttarijärjestelyistä.

Perinteisesti polttareiden ajankohta on ollut juhlakalulle yllätys (ei, KUKAAN ei enää pidä polttareita naimisiinmenoa edeltävänä päivänä) , mutta erityisesti mikäli hääparilla on jälkikasvua tai vaikka lemmikkieläinpoliittisia velvollisuuksia, kannattaa olla tooodella varma että ajankohta on sopiva. Yleensä helpointa on sopia sen pariskunnan toisen osapuolen kanssa, että juhlakalu on varmasti käytettävissä polttarimeininkeihin tiettynä ajankohtana. Miettikää, haluatteko juhlia yön yli vai riittääkö yksi päivä, tästä kannattaa pitää gallup ryhmän kesken ettei kukaan joudu jäämään pois sen takia ettei pysty olemaan yön yli.

polttari ideoita
Strike a pose! Vogue!

No se rahapuoli… Siitä, että kaveri menee naimisiin kertyy vieraillekin paljon kuluja, erityisesti mikäli häät ovat kauempana ja vaativat majoittumista tai jos avioituvia kavereita on kesässä 10 paria. Polttareiden viettoon ei mielestäni tarvitse-eikä pitäisikään- budjetoida hurjia rahamääriä, ellei polttarijoukkio koostu lottovoittajista tai a-luokan hollywood tähdistä. Tärkeintä on kavereiden kanssa vietetty hauska aika, johon hieman mielikuvitusta käyttämällä saa lisättyä vaikka mitä ilmaisia tai puoli-ilmaisia elementtejä. Rahanmeno riippuu tietysti aktiviteettien laadusta, joten koittakaa porukan kesken sopia yläraja budjetille per naama ja laskekaa mitä sillä saatte ja SITTEN vasta varatkaa se avaruuslento.

Rupla Kallio
Raakakakkuleipurina Kallion Rupla:ssa

Nolaaminen on so last season ja ellei morsian nimenomaisesti toivo pääsevänsä porsaaksi puettuna espalle myymään jotain muka-hauskaa, kannattaa ennen tämä ohjelmanumeron toteuttamista miettiä toisen kerran.. Olen kuullut myös polttareista jossa sankari lähetettiin YKSIN Tallinnaan päiväristeilylle muun porukan ottaessa keittoa kotisatamassa.. en suosittele. Jotta polttarit onnistuisivat parhaalla mahdollisella tavalla kannattaa siis miettiä ja noudattaa päivänsankarin toiveita. Kannattaa siis hyvissä ajoin jo kysyä ihan suoraan juhlakakalulta että minkätyyppistä toivetta mahdollisesti olisi, miellyttääkö actionpainotteinen meininki vai rauhallisempi yhdessäolo.

Polttari ideoita
Keinutaan, eteen ja taa, taa, en haluu lopettaa-aa!

Jokin päivää yhteen sitova teema on hyvä idea, sen ei tarvitse olla mitään isoa mutta omasta mielestäni esim. jonkinlainen erottautuminen normipäivästä pukeutumisella on pelkästään hauskaa ja vapauttaa tunnelmaa. Omissa polttareissani koko jengiä yhdisti leoparditeema, jokaisella oli jotain ko. kuvioista päällä. Itselläni oli tietysti myös kruunu ja ”missinauha”, jotta erotti että kuka se päivän stara on 😉 Ikinä ei ole liikaa tilaisuuksia jossa voi pitää kruunua, kruunu on hyvä! Muistakaa miettiä syömiset ja tehdä mahdollinen ravintolavaraus hyvissä ajoin, päivää ei myöskään kannata aikatauluttaa liian täyteen, koska etukäteen on mahdotonta suunnitella tapahtumia minuutin tarkkuudella.

Ohjelmaideoita

Alla lueteltuna rauhallisia ja vähän rajumpia ohjelmaideoita, jotka mielestäni ovat tätä päivää, hyväksihavaittuja ja varmasti monen muunkin morsiamen mieleen. Parhaita polttariaktiviteetteja ovatkin ne, joihin kaikki pääsevät osallistumaan eikä niin, että juhlakalu tekee ja muut katsovat.

 

 • Ammattimeikkaaja. Kuka nainen ei haluaisi päästä hyvän ammattilaisen meikattavaksi ja opastukseen, tämä olisi loistava tapa aloittaa päivä! Meikkaajan voi järjestää esimerkiksi suoraan juhlakalun luo ja tehdä vaikka brunssi samalla kun morsian laitetaan valmiiksi.
 • Escape room. Ainakin Helsinkiin on tullut paljon erilaisia palveluntarjoajia tähän kategoriaan, näistä voi valita omalle porukalle sopivimman.
 • Rib-vene ajelu. Usko minua, tämä on SAIRAAN hauskaa. Itse en todellakaan ole hurjapää ja veneeseen astuminen hirvitti jo etukäteen, mutta muistelen tätä yhtenä hauskimmista kokemuksista evö. Vauhdin hurma oli mieletöntä, koko porukka pääsee osallistumaan ja pelottavuusaste ei ole mitään verrattuna benjihyppyyn. Ihan parasta tekemistä kesäpäivään!
Kuva
 • Voguing-tunti. Strike a pose! Ohjattu tunti jossa tutustutaan voguing-tanssiin, tehdään oma ohjelma ja harjoitellaan kävelyä sekä poseerausta 🙂 Tästä saa hyvää boostia ja asennetta polttaripäivään.
 • Polttarileffa. Tallenna polttarit vaikka musiikkivideon muotoon! Just teidän porukalle räätälöity video, joka kuvataan ja leikataan ammattimaisesti. Tehtiin omiin polttareihin musiikkivideo ja siitä tuli tosi hieno. Tästä saatiin myös loistava ohjelmanumero häihin, kun näytimme videon isolta kankaalta.
 • Cocktail-koulutus. Näitä varmasti järjestetään useammissakin paikoissa, itse olen ollut Sling in:issä, jossa siis saatiin tehdä vapaavalintaisia herkkucocktaileja joita maisteltiin :

 

Pinterest
 • Trampoliinipuisto. Lue linkin takaa aiempi postaukseni aiheesta! Superfun!
 • Superpark. Vantaan Tammistossa sijaitseva iso sisäaktiviteettipuisto isoille ja pienemmille, löytyy kaikkea polkuautoradasta liukumäkiin, trampoliineihin ja vaahtomuovialtaaseen, tätä testaankin kuluvalla viikolla joten odotettavissa tarkempaa raporttia aiheesta…
 • Ilmajooga . Hauska ja erilainen joogatunti, jossa käytetään apuna katosta roikkuvia silkkiliinoja.
 • Stand up-keikka. Mikäli morsian on huumorinaisia, on stand up-keikka varmasti mieleen! Suotavaa olisi että esiintyjä on oikeasti hauska, mutta hyvällä porukalla viihtyy kyllä kuuntelemassa vähän huonompiakin vitsejä.
 • Saunatiloja löytyy ainakin pk-seudulta vaikka minkälaisia ja tällaisen vuokran yhteyteen voi järjestää erilaisia ohjelmanumeroita.
 • Risteilyt Etelä-Helsinkiin aka Tallinnaan eivät paljoa maksa ja siitä voi saada oikein hauskan reissun aikaiseksi! Monet kauneushoidot, ravintolassa syöminen, hotelliyöt ja muut aktiviteetit ovat etelänaapurissa myös edullisempaa kuin Helsingissä.
Suhteita kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisimman paljon, jos on isompi porukka löytyy varmasti jonkinlaista mahdollisuutta jota voisi ilmaiseksi tai edullisesti hyödyntää polttareissa. Onko jollakin mökki tai saunatilat joihin voisi mennä? Onko porukassa kampaaja, kosmetologi, meikkaaja tai muuta erikoisosaamista? Erilaiset pelit ja tehtävät eivät maksa mitään, näiden keksimisessä on vain taivas rajana. Voi olla vaikka amazing race-tyyppistä rastirataa, elämänohjeiden keräämistä avioliittoon tai leikkimielistä sporttikisaa urheilukentällä. Yksin on morsiamen tyhmä kilpailla, joten polttariporukka kannattaa jakaa vaikka joukkueisiin niin että kaikki osallistuvat! Ehkä joku flash mob, mikäli jengi tällaisesta innostuu?
 
 Koko ajan ei tarvitse myöskään olla tukka putkella menossa, vaan aktiivisen tekemisen välissä voisi ottaa vaikka rentoutushetken. Nyyttärihengessä koottu piknik luonnossa on myös aina erittäin jees! 

 

Kuulostaako sellaisilta polttariaktiviteeteilta joista itse olisit fiiliksissä? Millaiset olisivat just SUN unelmapolttarit?

 

Kuvituksena mm. allekirjoittaneen ihanat polttarit, jolloin aurinko paistoi, elämä hymyili ja pedot oli irti!