Hääkengistä – esittelyssä Minna Parikan glitter Raquel!

Se perinteinen hääkenkämalli on valkoinen ja satiininen, mutta itse halusin ehdottomasti jotain käytännöllisempää. Käytännöllinen btw tarkoittaa tässä kontekstissa korkoa, mahdollisimman paljon glitteriä ja kohtuullisen korkeaa hintalappua 😀 Halusin siis kengät, joita voisin käyttää myös häiden jälkeen, vastustan kaikessa kertakäyttökulttuuria.

Hääkengät voivat olla IHAN mitkä vaan, morsiamen persoonasta ja mausta riippuen. Nykyään näkee tyllimekkojen alla kaikkea Converseista Nikeen ja Parikoista Louboutineihin. Itse ihastuin juuri Minna Parikan kauniiseen klassikkomalliin Raqueliin, joka on kuin tehty hääkengäksi sydännauhoineen. Raqueleissa on hyvä lesti ja maltillinen korko, joten näillä jaksaa juhlia koko päivän. Ihastelin pitkään kiiltonahkapunaista ja olin menossa jo sitä ostamaan, kunnes kuulin pikkulinnuilta että tästä on tulossa myös glitterversio… pelkäsin, että ehtiikö se saapua myyntiin
ennen häitämme, mutta ehtihän se!

Minna Parikka Raquel
Kuva

 

Valinnan vaikeus..molempi parempi!
Minna Parikka Raquel glitter
Can’t have too much glitter

Kenkä on tosiaan todella hyvä jalassa ja kerännyt runsaasti kehuja, loves it! Toki suomalaisen muotoilun tukeminen on myös aina ehdoton plussa 🙂 Nämä ovat nyt viralliset juhlakenkäni, ei asua mihin ei glitterkorot sopisi! Omasta mielestäni mikään ei myöskään estä tuomasta arkeen säihkettä käyttämällä näitä töissä toimistolla. Raqueleissa on btw nahkapohja, joten kannattaa ehdottomasti teettää suutarilla päkiän alle kumipohja mikäli aiot yhtään kenkiä ulkona käyttää. Nahkapohja ei kestä esim. pikkukiviä yhtään vaan naarmuuntuu välittömästi.

Itseltäni jäi valitettavasti tämä tekemättä, mutta hääkengät todellakin kannattaa ajaa hyvin sisään ennen The päivää.. kummasti helpottaa juhlintaa kun jalkoja ei särje heti aamupäivästä ja ne eivät iltapäivästä ole täynnä vereslihalla olevia rakkuloita (muista kuitenkin varata laastareita mukaan!). Kotona tai töissä kannattaa siis tepastella hääkengät jalassa mahdollisimman paljon, esim. siivoaminen tuntuu huomattavasti glamoröösimmältä säihkyvissä kengissä… Tätä voisikin itse asiassa  kokeilla ihan tälleen muuten vaankin, jos mopin heiluttelu ei muuten maistu! Hyvä vinkki on laittaa villasukat jalkaan ja tunkea avokas niiden päälle, tai täyttää pakastepussi vedellä, asetella se kengän sisään ja laittaa pakkaseen. Näin kengän nahka venyy ja pehmenee hieman ja käyttömukavuus paranee eksponentiaalisesti!

Miellyttääkö Raquel ja millaiset olisivat sinun unelmakenkäsi?