Täydellisen ihon salaisuus – väripalettimeikki (Color Correcting makeup)

Mikäli metsästät täydellistä juhlameikkiä, on täydellinen meikkipohja sen aa ja oo, taidokkainkaan silmämeikki ei näytä hyvältä kirjavaa ihoa vasten. Ihan jokaisena arkipäivänä ei ehkä jaksa toteuttaa tätä pitkän kaavan mukaan, mutta parhaat palat voi napata jokapäiväiseen käyttöön! Mikäli meikkaat etkä ole asunut kiven alla, olet varmasti tietoinen Contour-meikistä, jonka erityisesti Kardashian-klaanin jäsenet toivat meidän tavistenkin tietoisuuteen. Siinähän on siis pointtina tuoda kasvoille kolmiulotteisuutta,valoja sekä varjoja. Contour-meikki voidaankin viedä vielä nextille levelille ja maalata naamaan koko väripaletti. Mitä näillä contoureilla sitten on eroa? ”contouringin” ja ”color-contouringin” ero onkin mielestäni se, että varjostamalla  erivärisillä ruskeilla naamaasi jää lopputulos helposti likaisen ja epäluonnollisen näköiseksi, kun taas vastavärejä käyttämällä (=väripalettimeikillä ) saat luonnollisemman tasaisen ihon. Kaukana ovat kuulkaa ne ajat, kun pohjameikiksi riitti about oman ihon sävyinen meikkivoide ja siihen päälle jotain puuteria, ehkä myös poskipunaa 🙂

Viime vuonna paljon huomiota saanut ”clown-contouring” on vähän turhaa noh, nimensä mukaisesti pelleilyä…koska meikkaus on vakava asia ja pellet ihan hirveitä, tykkään itse enemmän selkeästi nimetystä väripalettimeikistä, joka siis perustuu toki pitkälti samaan asiaan. Nämä värikkäät meikkipohjathan nimittäin perustuvat vastaväreihin, yhdessä naamassa kun voi olla paljonkin eri sävyjä joista jokainen saadaan parhaiten peittoon just tietyllä värillä.

Mahdollisimman lähellä ihon omaa sävyä oleva meikkivoide on hyvä pohja, mutta mikäli haluat täydellisen ihon ja ylimaallisen hyvän meikkipohjan muista nämä seuraavat nyrkkisäännöt:

  • Vihreä – punoituksen peittoon

  • Oranssi ( tai jopa punainen) – tummat, siniseen taittavat silmänaluset
  • Violetti- taittaa liikaa kellertävyyttä
  • Keltainen- violetinsävyisten tummentumien sekä mustelmien peittoon
  • Vaaleanpunainen – etenkin hieman hohtavasävyisenä kirkastaa ihoa


Laita nämä korjausvärit siis pohjalle ja päälle vielä ihon sävyinen meikkivoide/peitevoide/valokynä ja kiinnitä ohuella kerroksella irtopuuteria. Vinkki: jos sinulla on oikein tummat silmänaluset, niin näihin suositellaan kokeiltavaksi peittoaineeksi jopa punaista huulipunaa! Punasävyinen huulipuna ( oranssiin taittava paras) löytynee jokaiselta kotoa, joten ei maksa mittään kokeilla.

Parhaiten nämä eri värit saa sulautettua tasaiseksi pohjaksi hieromalla varovasti kostutetulla ”meikkimunalla”, beauty blender lienee tutuin brändi mutta jäätävän hintainen muihin vastaaviin verrattuna. Itse tilaan vastaavat meikkisienet iHerbistä TÄÄLTÄ ( ja olen ollut tyytyväinen!), kokemusta ei valitettavasti ole onko THE beauty blender hintansa väärti noihin halvempiin versioihin verrattuna… löytyykö keltään parempaa tietoa tästä?

Omaan silmään ei ole ihan hirveästi meikkihyllyllä sattunut näitä vastavärimeikkejä, mutta jos asiakseen käy etsimään niin kyllä niitä löytyy! Luulisin ( ja toivoisin) että tulevaisuudessa valmistajat heräisivät tähän trendiin, nykyään jokaisella itseään kunnioittavalla valmistajalla kun on jo omat varjostustuotteet.

Tässä kuitenkin muutama esimerkki!

Guerlainin Météorites Compact

Jos siis haluat mahdollisimman tasaisen ja virheettömän ihon, ohjeet siihen pähkinänkuoressa:

  • Laita kevyt kosteusvoide ja anna imeytyä.
  • Peitä ongelma-alueet niiden vastaväreillä, esim. silmänalusiin oranssia, punoittaviin kohtiin ( nenä, leuka) vihreää, vaaleanpunaista poskipäille ja otsaan. Sulauta tasaisesti ihoon hieromalla esim. meikkisienellä.
  • Laita päälle ohut kerros meikkivoidetta (oikein pahoihin ongelmakohtiin voi laittaa vielä peitevoidetta) sekä valokynää tai jotakin muuta hohtotuotetta korostamaan haluttuja kohtia. Muista, että valokynä ei peitä, vaan nimenomaan korostaa.
  • Puuteroi kevyesti, varjosta halutessasi ja lisää poskipuna! 

Mikäli haluat ihan kunnolla peittoa, suosittelisin näissä peittoaineissa kääntymään noiden selektiivisten ja semiselektiivisten kosmetiikkabrändien puoleen, pigmenttiaineet maksavat aina vähän enemmän niin perus markettituotteet eivät muutenkaan meikkipohja-asioissa ole välttämättä se paras valinta. Tosin esimerkiksi kotimainen Lumene on hyvä poikkeus!

Esimerkiksi TÄÄLTÄ voit lukea vielä lisätietoa aiheesta, esittelyssä myös lisää tuotevaihtoehtoja. Tämä vallitseva valotilanne on niin surkea, että ainakaan toistaiseksi ei havainnekuvia omasta naamasta pysty ottamaan 🙁

Tsekkaa myös aiempi postaus pitkäkestoisista meikkituotteista !

Onko sinulla omakohtaista kokemusta vastavärien käytössä meikissä? Paljasta ihmeessä suosikkituotteesi meidän muidenkin iloksi 🙂 !