Makea sushi

makea sushi
Sushia meikän makuun

Sushi ei ehkä enää vuonna 2016 ole se trendikkäin sapuska erilaisten katukeittiöiden, burgereiden ja meksikolaismakujen ajaessa ohitse, mutta toki se on tänne länsimaihin tullut jäädäkseen. Itselläni on valitettavasti sellainen ruokarajoittuneisuus että levä, wasabi ja raaka kala tai ravut eivät kuulu omiin suosikkeihin, eikä se riisikään juuri miltään maistu..Sorry vaan kaikki te maailman 7 miljardia ihmistä joilla on eri mielipide! Tästä seuraakin ajoittain harmillisia tilanteita, kun muu ruokaseurue tahtoisi välttämättä sushibuffaan ja itselleni se on lähinnä rangaistus 🙂

Tulikin jostain sitten mieleen, että miksei sushista voisi olla jälkiruokaversiota.. Ja kyllähän siitä voi! Vein ideaa niin pitkälle, että lopputuloksella ei ole oikean sushin kanssa mitään tekemistä, mutta idea oli mielestäni hauska ja tuotokset söpöjä. Sopii vaikka lastenkutsuille, tai lapsenmielisten aikuisten…Riisiä korvaa popcorn-vaahtokarkki-valkosuklaa seos ja koristellahan voi millä haluaa.

Suolaisenmakeaan popcornsushiin tarvitset
 
 -300 g valkoisia vaahtokarkkeja
-75 g voita
-iso kattilallinen poksautettuja popcornjyviä tai reilu pussillinen mikropoppareita 
-valkosuklaata pieninä paloina
-päälle ”sushimaisia” karkkeja tms

Sulata voi keskilämmöllä niin ettei se ruskistu ja sulata pieniksi leikatut vaahtokarkit siihen, sekoittele kunnes näistä tulee tasainen massa. Laita popcornit kulhoon ja kaada vaahtokarkkimassa joukkoon niin, että se osuu mahdollisimman tasaisesti poppareihin, lisää joukkoon valkosuklaapalat ja sekoita vaikka puulastalla. Tässä vaiheessa tulee olla nopea, sillä massa jäähtyy äkkiä!  Annostele popcorn-vaahtokarkkiseos esim. foliolla vuorattuun astiaan ja taputtele öljytyin käsin tasaiseksi ja kiinteäksi. Suorakaiteen muotoinen, pitkänmallinen mutta kapeahko astia on paras tähän.

Anna jäähtyä ainakin parisen tuntia jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä halutun kokoisiksi paloiksi. Koristele karkeilla, itse käytin karkkiremmejä, jätskitötterön muotoisia karkkeja ja hedelmärottia, syystä että näitä nyt sattui olemaan cittarissa tarjouksessa hintaan 5,99e/kilo.

P.s.! Voitteko Ruoholahden Cittari vaihtaa sen CandyKingin vaikka -paljon parempaan- Karkkikatuun??

Alla vielä havainnollistavia kuvia prosessista:
Valkosuklaanappuloita
Vaahtokarkkeja pieninä paloina, sulavat paremmin!
Popcorn-vaahtokarkki-valkosuklaaseos kiinteäksi massaksi taputeltuna
Nämä ovat lastenkutsuja ajatellen myös siitä hyvä vaihtoehto, että eivät pahemmin sotke.
 
Tein myös tuollaisia suklaalettuun käärittyjä hedelmäisiä ”makirullia”, näiden resepti vaatii vielä hiomista eikä ulkonäkökään ollut se kaunein..joten eipä niistä sen enempää ellei joku välttämättä tahdo tietää! Mutta hyvälle kyllä maistuivat sulatettuun maitosuklaaseen tai vadelmakastikkeeseen dipattuina 🙂
Popcorn-vaahtokarkki nigirit ja hedelmä-tuorejuusto makirullat
Popcorn-vaahtokarkki nigirit ja hedelmä-tuorejuusto makirullat

Uppoaako ruudun toisella puolella perinteinen sushi vai kiinnostaako jälkiruokaversio enemmän?