Mikroneulaus kotona – parempi ja nuorekkaampi iho edullisesti

Haluaisitko edullisen sekä toimivan tavan parantaa ihosi kuntoa, tasoittaa väriä, silottaa ryppyjä ja hävittää aknearpia? Kaikki tämä kotona? Onko tämä liian hyvää ollakseen totta? No entä miltä kuulostaa rei’ittää naama sadoilla pienillä neuloilla.. Ei enää niin hyvältä? Tää on taas näitä juttuja joita jos yrittää selittää miehelle, tulee lähestulkoon hullun leima otsaan… Mutta ei se mitään, tämä nimittäin toimii!

Ei, tämä ei tosiaan ole maksettu mainos tai pyramidihuijaus, vaan itse todettu fakta 🙂 Eli homman nimi on mikroneulaus ja käytännössä tämä on sitä, että naamaa rullataan pienellä telalla, joka on pikkuisten piikkien peittämä. Piikit siis rikkovat ihon pintaa tehden siihen pieniä reikiä ja aktivoiden ihon uudistumista. Iho reagoi tähän ärsykkeeseen alkamalla korjaamaan itseään ja aktivoimalla kollageenin tuotantoa. Iän myötä iho kun veltostuu menettäessään kollageenia ja täten myös rypistyy. Kuulostaa ihan joltain tv-shop lätinältä, mutta kun asiaa vähän ajattelee niin käyhän tuo järkeen. Hieman havainnollistavana esimerkkinä, mikäli saat vaikka haavan ihoon korjaa kroppasi sen nopeasti itsestään.

Tämännäköinen laite

 

Mikroneulaus pähkinänkuoressa:

  • rullia on eri paksuisia, 0,2 mm, 0,25 mm, 0,30 mm ja 0,50mm pitkiä neuloja suositellaan kotikäyttöön. Tätä pidemmät luokitellaan jo lääketieteellisiksi hoitovälineiksi, itse olen tosin (omalla vastuullani) käyttänyt 0.75 millistä. Go big or go home!
  • puhdista iho hyvin
  • levitä hyvä seerumi alle, rullaus tehostaa hoitoaineiden imeytymistä suuresti koska ihon pinta on auki
  • desinfioi rulla hyvin ennen ja jälkeen käytön, esim. keittämällä ja desinfiointiaineella
  • rullaa haluttuja alueita joitakin kertoja sekä pysty-että vaakasuunnassa niin että koko alue tulee ”rei’itettyä”, voit nostaa määriä pikkuhiljaa kun iho tottuu
  • laita kosteusvoide rauhoittamaan punoittavaa ihoa
  • toista 1-2 kertaa kuussa
Lyhimmät neulat (0,2-0,5 milliset) ylettyvät ihon uloimpaan kerrokseen, ovat kivuttomia ja auttavat voiteiden imeytymistä. 0,5 millisellä saadaan jo kevyt kosketus dermiksen – eli verinahan -pintaan neulojen aiheuttaessa siihen pieniä traumoja joiden seurauksena iho aloittaa paranemisprosessin uudistaen kudoksia.

 

Kollageeni vapautuu korjaten ihoa Kuva

Kun kokeilin mikroneulausta ekan kerran niin kyllähän tuo vähän sattui ja erityisesti seuraavana päivänä ihoa kirveli, mutta ei mitenkään sietämättömästi. Seuraavilla kerroilla reaktio ei ollut ollenkaan niin iso, toki naama rullailun jälkeen punottaa ja kiristää vähän kuin se olisi palanut, mutta se on pientä ja kauneuden takia pitää tunnetusti kärsiä. Sopiva rullailuväli on mielestäni (ja mitä olen lukenut) parisen viikkoa, ei ainakaan useammin. Kyllä mä itse koen että tämä yllättävänkin nopeasti parantaa ihon kuntoa ja tekee kulahtaneesta ihosta heti paljon freesimmän, vaikka vaikutuksien luvataankin näkyvän vasta kuukausien päästä. Oikein tuntee, miten iho alkaa käsittelyn jälkeen uudistua!

 

Jos ihossa on tulehdusta tai tulehtuneita finnejä, ei niitä saa rullata ettei tulehdus pahene tai leviä. Hygienia on tietysti tällaisissa ihon rikkomishommissa avainasemassa, eli muista desinfiointi. Toki myös kosmetologit tekevät mikroneulausta, mutta tottakai myös hintalappu on toista luokkaa kun DIY-versiossa. Ammattilaisen tekemänä ei hoito varmasti ainakaan huonompi ole, joten jos haluat investoida enemmän niin eikun aikaa varaamaan!

Itse levitän iholle käsittelyn jälkeen  hyaluronihappoa jota olen tilannut iherbistä, iherbistä saa ylipäätäänkin tosi hyviä rasvoja, seerumeja ja vitamiineja ym todella edullisesti. Näistä puuttuu se kauniin pullon hinta sekä logo- ja brändilisä hinnasta, itse tuotteet ovat usein varmasti paljon parempia ja puhtaampia kun kalliit merkkiversiot.

Taisteluaseet ryppyjä ja arpia vastaan!

Googlen kuvahaulla löytyy osviittaa ennen -jälkeen tuloksista TÄÄLTÄ. Toki kannattaa muistaa lähdekritiikki mutta kaikkiin kuvien kaltaisiin iho-ongelmiin suosittelen kokeilemaan itse ja katsomaan toimiiko, mulla toimi ainakin:)

Kokeilut on tietty aina omalla vastuulla 😉 !