DIY – Syötävä glitter

Tämä idea on niin helppo, edullinen ja yksinkertainen että ihmettelen ettei ole aiemmin mieleen tullut testata! Syötävä koristeglitter, upeeta. Siis mihin ruokaan muka EI voisi lisätä jotain makeaa ja kimaltavaa?? Tämän valmistamiseen tarvitset vain sokeria, nestemäistä väriainetta ja uunin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje kuuluu :

DIY syötävä glitter

1 dl sokeria
0,5-1 tl nestemäistä elintarvikeväriä
Sekoita elintarvikeväri tasaisesti sokerin joukkoon, muista että väriä on helpompi lisätä kuin poistaa..joten aloita maltillisesti 🙂 Levitä värjätty sokeri uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 10 minuuttia. Voit kokeilla kovemmassakin lämpötilassa mutta vahdi ettei sokeri sula!! Anna jäähtyä ja painele siivilän läpi jotta saat hienomman lopputuloksen.

Halutessasi voit vielä maustaakin sokeria vaikka piparmintun makuisella esanssilla. Noista ja erityisesti tuosta ihanasta pinkistä tuli oikeesti todella kivan näköstä, ei keittiön keinovalot riittäneet illan pimeinä tunteina saamaan värejä tallentumaan oikeaa vastaaviksi 🙁 Vain taivas on rajana siinä, mihin voit tätä ihanaa koristemateriaalia käyttää! 

syötävä glitter
syötävä glitter
Pinkkiä!

Voit tehdä myös erilaisia sokeripaloja itse, sokerin ja väriaineen lisäksi tarvitset vain vettä ja sopivia muotteja, näitä ei tartte edes paistaa! Mittaa 200 g sokeria ja 3 rkl vettä, sekoita hyvin ( lisää halutessasi makuesanssia) , painele tiiviisti  silikoni-tai jääpalamuotteihin ja anna kuivua yön yli. Irrota ja käytä haluamallasi tavalla 🙂 

Erilaisia silikonimuottejahan löytyy nykyään vaikka millaisia, näihin sokeripaloihin kannattaa tietysti käyttää sellaista mikä tekee pienikokoisia kuvioita. Voit myös kaulita sokerimassan tasaiseksi ja mahdollisimman tiiviiksi levyksi josta irrottaa kuvioita piparimuotilla.

diy sokeripalat
Pinterest
Ei muuten mennyt eka kokeilu niinkuin siellä kuuluisassa Strömsössä, alkuperäinen ohje oli Ameriikan kielellä eikä mieleen juolahtanut että ohjeessa mainittu paistolämpötila 350 astetta on fahrenhaiteissa, ei celsiuksissa.. Päinvastoin, järkeilin että eikös timantitkin kuumuudessa puristeta niin tokihan sokerikin uunin maksimilämpötiloissa lähestulkoon dimangeiksi muuttuu.. Voin kertoa että ei muuten muuttunut, lopputulos oli tämä:

Fail 🙁