Suomidesignin todellinen klassikko – Aalto-Maljakko

Aaltomaljakko tulppaanit
Uusi Aalto-maljakkoni ja valkoiset tulppaanit <3

Kukat ovat varmasti edullisin sisustuselementti jolla saa kodin fiiliksen upgreidattua välittömästi. Yksi lempparikukistani on tulppaani, yksinkertainen, kaunis, värivalikoima on suuri ja hinta edullinen. Tulppaanikauden ollessa nyt kuumimmillaan alkoikin harmittamaan että emme omista oikein mitään kivaa maljakkoa, vaan maljakon virkaa toimittaa usein viinicooleri. Kauniit kukat ovat parhaimmillaan kauniissa maljakossa, joten sellainenhan oli sitten saatava.

Kun miettii maljakkoa, mikä tulee ensimmäisenä mieleen? No meikäläiselle ainakin Suomidesignin klassikko, Aalto-maljakko. Tämän maljakon ajattomuuden todistanee se, että ikä tällä aaltoilevalla lasinpuhalluksen taidonnäytteellä lähentelee jo peräti sataa vuotta, ensimmäinen Aalto-maljakko näki päivänvalon jo vuonna 1936! Tuossa ajassa on läpikäyty trendi jos toinenkin, mutta kyseinen vaasi senkun porskuttaa. Knoppitietona mainittakoon, että Aalto-maljakko tehdään käsityönä ja yhden maljakon valmistamiseen tarvitaan peräti seitsemän lasiammattilaista, kaksitoista työvaihetta ja 30 työtuntia. Kyllä tuollainen -nykypäivänä harvinainen- käsityö tuo tuotteelle välitöntä lisäarvoa! Laadun myös näkee, jos Aalto-maljakkoa vertaa huomattavasti edullisempiin Ikea-versioihin on lasin laatu, paksuus, ulkonäkö, kirkkaus ja tietysti se muotoilu heittämällä Aallon eduksi. Se on tietysti jokaisen oma valinta, haluaako hifistellä kukkasäilytyksen kanssa vai meneekö hinta edellä, saman asian loppupeleissä ajavat sekä halvemmat että designversiot 🙂

Iittalan tuotteita
Kuvassa löytyy Iittalalta myös Kastehelmi-tuikkuja, Teema-astioita, Essence-viinilasi ja muumimuki

Valitettavasti kukaan ei ollut meikäläiselle ostanut kyseistä vaasia rippi-ylioppilas- tai häälahjaksi, mikä taitaa olla jopa melko harvinaista 😀 En olisi kyllä 15 vuotta sitten osannut juuri arvoa tuollaiselle lahjalle antaa, mutta näin se ajatusmaailma muuttuu ja nyt hankin sen sitten itse. Aalto-maljakkoahan löytyy vaikka missä väreissä, itse puntaroin valkoisen ja kirkkaan välillä. Päädyin lopulta kirkkaaseen, koska mielestäni se on ihanan ilmava, ajaton ja muoto sekä kukkien varret tulevat siinä kauniisti esille. Tuossa on myös se plussa, että aina voi ajatella boksin ulkopuolelle ja laittaa maljakkoon kukkien lisäksi vaikka mitä muuta, jolloin siitä tulee vaikka vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan vaihtuva sisustusesine. Jouluna joulupalloja tai -valoja, pääsiäisenä pääsiäismunia, juhlissa vaikka kääreellisiä konvehteja jne.. mielikuvitus on rajana.

Ylipäätään tykkään Iittalasta hirveästi ja lähes kaikki lasiesineet ja astiat meillä kyseisestä puljusta ovatkin. Kaikki sopivat hyvin yhteen, ne ovat kestäviä ja yksinkertaisen kauniita. Vaikka Iittalan tuotteita löytyy varmasti lähes jokaisesta suomalaisesta kodista ja niitä myydään varmaan triljoonassa paikassa, on brändi jotenkin ihmeellisesti onnistunut säilyttämään arvonsa ja sen design-leiman, enkä itse ole ainakaan kyllästynyt ollenkaan! Kaikinpuolin onnistuneita tuotteita siis 🙂

Alla vielä esimerkkikuvia Aalto-maljakon monista käyttötavoista!

Löytyykö sinun kotoasi Suomidesignin klassikoita ja miellyttävätkö ne omaa silmää?