New york cheesecake-resepti ja mini-ilmapallot koristeena

Mini-ilmapallot kakun koristeena ja keijupölyä!

Mikä huutaisi enemmän juhlatunnelmaa kun ilmapallot?? No kuohuviini tietenkin, mutta jos sitä ei lasketa. Ilmapallot on ihania, niitä on kaiken värisinä ja ne ei maksa juuri mitään, eli idioottivarma tapa näyttää tyhmemmällekin että nyt muuten juhlitaan.

Tällä kertaa ilmapalloja oli jopa kakun koristeena, ostin Tigerista pussillisen vesi-ilmapalloja jotka puhalsin täyteen. Ei ollut muuten ainakaan meikäläiselle niin helppoa miltä kuulostaa, se että sai yhden pallon puhallettua oli jo saavutus, kolmen jälkeen olivatkin leuat sijoiltaan….Lienevät jotain paksumpaa materiaalia kun normi-ilmapallot, eli vinkiksi annettakoon että kannattaa venytellä palloja toodella hyvin ennen puhallusyritystä. Tai sitten mulla vaan on surkeat keuhkot, mikä on kyllä totta. Liimasin ilmapallot pikaliimalla eripituisiin tikkuihin, liimaus siksi koska jos palloja yritti sitoa narulla kiinni tikkuun jäivät ne roikkumaan eivätkä sojottaneet suoraan taivasta kohti.

Tarjoilupohjana toimi New York Cheesecake, joka on siis klassinen uunissa paistettu juustokakku.
Yleensä uunijuustokakut menevät ehkä hieman ”rahkamaisen” makuisiksi paistettaessa, mutta tämä onnistui todella hyvin! Pintakin jäi kauniin vaaleaksi, kun laitoin n. 20 minuuttia ennen uunista pois ottamista folion kakun päälle. Tuo valkoinen kakun päällä on tomusokeria, olisin halunnut kakulle valkoisen pinnan mutta tomusokeri imeytyikin kakkuun samantien.

New York Cheesecake

Pohja:

250 g digestive-keksejä
150 g voita
3 rkl ruokosokeria
Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia, päällystä myös reunat leivinpaperisuikaleilla irrottamisen helpottamiseksi. Murskaa keksit esim. laittamalla ne pakastepussiin ja ”hakkaamalla” kaulimella pussia, menevät mielestäni kätevämmin muruiksi noin kun tehosekoittimessa, ellet omista jotain supertehosekoitinta (Vitamix). Sekoita keksimurut, voisula ja sokeri, painele massa tiukasti vuokaan pohjalle ja reunoilla. Painelussa voit käyttää apuvälineenä esim desilitran mitan pohjaa.

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri vatkaimella kulhossa, halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja lisää sisältä siemenet joukkoon.  

Yhdistä erillisessä kulhossa perunajauhot kuohukermaan ja sekoita niin kauan että seos on liuennut tasaiseksi. Lisää tämä seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteessa tunti.  Anna kakun olla jääkaapissa yön yli ja tarjoile seuraavana päivänä. Vadelmat tai vadelma/mansikkasose sopii kakun kylkeen loistavasti.