Kinderkakku & resepti
Kinderkakku- kaikkien suklaanystävien unelmateos |
Pääsiäinen oli ja meni, mutta koska Kindermuniakin myydään kaupoissa ympäri vuoden palatkaamme vielä näihin tunnelmiin. Tänä pääsiäisenä meillä ei näkynyt yhtäkään kindermunaa eikä muitakaan munia ole osteltu tahi piiloteltu, todellinen lamapääsiäinen kaikin puolin siis. Vahinko täytyi ottaa takaisin korkojen kera ja toiselle pääsiäispäivälle päätinkin leipoa tämän pääsiäisen hitin, kinderkakun.
Jos edellisessä kakkuohjeessani oli kohtalainen määrä kaloreita, on tämä luomus ihan omassa luokassaan 😀 Mutta kakkua kun kerran tehdään niin mielestäni pointti siinä on olla mahdollisimman herkullista, sokeri-rasva-combo nyt vaan tutkitusti on se paras, toimien kuin huume ihmisaivoille. Erilaiset ”dieettikakut” eivät mielestäni ansaitse edes kakun arvonimeä… smoothiet, salaatit sun muut on erikseen.
Minun versioni kinderkakusta on tehty TÄMÄN ohjeen mukaan, kiitos ihanasta reseptistä Makeaa-blogi!
Tässä vielä tämä resepti, joka toimii suklaan ystäville varmasti 🙂
Luovaa ongelmanratkaisua |
Rouhi suklaat omiin kulhoihinsa. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu.
Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada 2/3 seoksesta siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle ja loput maitosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele 2/3 osaa valkosuklaaseokseen ja loput maitosuklaaseoksen joukkoon.
Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Kaada puolet valkosuklaamoussesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli maitosuklaamoussella. Levitä kolmannen pohjan päälle loppu valkosuklaamousse ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anne jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.
Lämmitä suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi esim. muovivispilällä ja levitä varovasti kakun päälle. Jos haluat ohjailla ganachen valumista tarkemmin, kannattaa ganache laittaa pursotinpussiin ja pursottaa sitä varovasti reunan yli halaumistasi kohdista. Koristele haluamallasi tavalla, mieluummin överit kun vajarit!
Leipuri3
19 marraskuun, 2018 @ 12:42 pm
Yritin tehdä noita täytteitä kakun väliin, mutta ei onnistunut ollenkaan. Keltuaismaitovaahto ei alkanut paksuuntua, vaan muuttui rakeiseksi. Mistäköhän johtui?🤔
Suvi
19 marraskuun, 2018 @ 10:57 pm
No voi harmi! Muuttuiko keltuiaisvaahto sellaiseksi ”kananmunakokkeliksi”, munakasmaiseksi? Tämä johtuu liian kovasta lämpötilasta, eli miedolla lämmöllä pitäisi sekoittaa ja vahtia haukkana ettei pääse kokkaroitumaan! Mikäli oikein muistan, niin mullekin on just käynyt joskus noin ja jouduin tekemään uuden satsin…