Kinderkakku & resepti

 

kinder kakku
Kinderkakku- kaikkien suklaanystävien unelmateos

Pääsiäinen oli ja meni, mutta koska Kindermuniakin myydään kaupoissa ympäri vuoden palatkaamme vielä näihin tunnelmiin. Tänä pääsiäisenä meillä ei näkynyt yhtäkään kindermunaa eikä muitakaan munia ole osteltu tahi piiloteltu, todellinen lamapääsiäinen kaikin puolin siis. Vahinko täytyi ottaa takaisin korkojen kera ja toiselle pääsiäispäivälle päätinkin leipoa tämän pääsiäisen hitin, kinderkakun.

Jos edellisessä kakkuohjeessani oli kohtalainen määrä kaloreita, on tämä luomus ihan omassa luokassaan 😀 Mutta kakkua kun kerran tehdään niin mielestäni pointti siinä on olla mahdollisimman herkullista, sokeri-rasva-combo nyt vaan tutkitusti on se paras, toimien kuin huume ihmisaivoille. Erilaiset ”dieettikakut” eivät mielestäni ansaitse edes kakun arvonimeä… smoothiet, salaatit sun muut on erikseen.

Minun versioni kinderkakusta on tehty TÄMÄN ohjeen mukaan, kiitos ihanasta reseptistä Makeaa-blogi!

Tässä vielä tämä resepti, joka toimii suklaan ystäville varmasti 🙂

Suklaakakkupohja
50 g voita
 
3 munaa
 
1 ½ dl sokeria
 
1 ½ dl vehnäjauhoja
 
½ dl kaakaojauhetta
 
½ tl soodaa
 
¾ dl ranskankermaa
Jos sinulta löytyy kaksi kappaletta 15 cm halkaisijalla olevaa kakkuvuokaa, hyvä. Paista taikina kahdessa osassa, mutta voi myös kokeilla yhdessä vuoassa paistamista, paistoajan pitäisi vain olla pidempi. Kakkupohjat pitäisi saada neljään osaan. Itse paistoin taikinan kahdessa osassa, peräkkäin samassa vuoassa..jälkimmäinen pohja kun joutui odottelemaan uuniin pääsyä ei se kohonnut enää niin hyvin 🙁
Sulata voi ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita yhteen. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää viimeisenä ranskankerma ja sulatettu voi. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Halkaise pohjat jäähtyneenä kahdeksi levyksi.
Halusin kakusta mahdollisimman korkean, joten jännä olikin keksiä miten tämä onnistuu. Mikäli noita identtisiä kakkuvuokia olisi ollut kaksi, olisi irtoreunat voinut teipata yhteen korkeamman vuoan aikaansaamiseksi. Hätä ei ollut onneksi tämän näköinen, diplomi-insinöörin kanssa naimisissa olosta on ajoittain hyötyäkin …. Ulkoistin siis ongelmanratkaisun miehelle, lopputulos olikin jos ei nyt niin kaunis niin ainakin toimiva. Tyhjät alumiinifoliorullan pahvit saivat teipin avulla uuden elämän ja sisus vuorattiin foliolla kuin myymälävarkaan kassi konsanaan!
Luovaa ongelmanratkaisua
Ja sitten täytteet!

 

Tarvitset: 
150 g valkosuklaata
 
100 g maitosuklaata
 
3 liivatetta
 
3 keltuaista
 
2 rkl sokeria
 
1 1/2 dl kevytmaitoa
 
5 dl kuohukermaa

Rouhi suklaat omiin kulhoihinsa. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu.

Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada 2/3 seoksesta siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle ja loput maitosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele 2/3 osaa valkosuklaaseokseen ja loput maitosuklaaseoksen joukkoon.

Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Kaada puolet valkosuklaamoussesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli maitosuklaamoussella. Levitä kolmannen pohjan päälle loppu valkosuklaamousse ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anne jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

 

Valkosuklaa ganache-koristelu:

 

100 g valkosuklaata
 
2 rkl kuohukermaa
 
erilaisia suklaakarkkeja

Lämmitä suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi esim. muovivispilällä ja levitä varovasti kakun päälle. Jos haluat ohjailla ganachen valumista tarkemmin, kannattaa ganache laittaa pursotinpussiin ja pursottaa sitä varovasti reunan yli halaumistasi kohdista. Koristele haluamallasi tavalla, mieluummin överit kun vajarit!

 

Kinder kakku
Kinderkakku