Marmoritaso keittiöön – uhka vai mahdollisuus?

Meillä on tosiaan ollut jo jonkin aikaa käynnissä kova asunnonmetsästys ja olen mielessäni suunnitellut valmiiksi moniakin detaljeja, joita uuteen asuntoon haluaisin.. Enää ei puutu kuin se asunto, pikkuvikoja! Minulle ainoat värit sisustuksessa ovat valkoinen, harmaa ja läpinäkyvä ( kyllä, se ON väri) ja tällä tutulla, turvallisella -jonkun mielestä ehkä tylsällä- kaavalla tulee seuraavankin kämpän sisustus hoidettua!

Unelmien keittiö Kuva

Yksi asia joka on itselleni hyvinkin merkityksellinen on keittiön työtaso. Meillä tehdään paljon ruokaa ja leivotaan joten taso on ensinnäkin kovassa käytössä, mutta esteetikkona käytännöllisyydenkin edelle menee usein ulkonäkö. Mieluiten yhdistäisin nämä molemmat. Keittiön taso tekee koko keittiön ulkonäölle hirveästi, joten tähän mielestäni kannattaa panostaa. Näissä Erittäin Tärkeissä Pohdinnoissa tasoa koskien onkin päästy lopputulemaan, joka on kivitaso marmorisena tai marmorin näköisenä materiaalina. Preferoisin ehkä jälkimmäistä, sillä oikea marmori voi käsittääkseni olla vaikeahoitoista pehmeänä ja huokoisena materiaalina, itse näen jo tilanteen missä heittelen punaviiniä ja mustikoita pitkin pintoja… Vaikka siisteydestä pidän on kyseenalainen tavaramerkkini sotkea ruokaa ympäriinsä. Olen kyllä myös lukenut päinvastaisia kokemuksia, että oikea marmori ei ottaisi tällaisesta normaalista käytöstä itseensä, vaan kestää sen kyllä.  Yksi ulkonäkö edellä tehty päätös meidän huusholliin oli massiivisen valkoisen nahkasohvan hankinta ja tätä ei kyllä olla kaduttu vaikka vaatiihan tuo hieman enemmän varomista kuin aiempi tummanharmaa kangassohva. On se vaan niin hiano.

Kyllä kiitos (Kuva)
Silmä lepää (Kuva)

Jossakin Gigantin kuvastossa näin kuvan vaaleasta, marmorikuvioisesta kivitasosta, mutta kaikkitietävästä netistä ei tietenkään tahdo löytyä lisätietoa tästä. Alkuperäinen himotukseni kohde oli kimalteleva, harmaanmusta graniittitaso joka on toki aivan ihana myös, mutta vaalea väri toisi valoisuutta ja avaruutta tulevaan keittiöön. Upotettu, valkoinen tiskiallas sopisi sitten tasoon kuin nyrkki silmään.

Graniittia ei vaaleana luonnontuotteena löydy, mutta kvartsigraniitti tai kvartsikomposiitti materiaalina voisi ehkä olla vastaus ongelmaan. Kriteerinä olisi, että materiaali oikeasti näyttäisi marmorilta kauniine kuvioineen, joten näitä vaihtoehtoja pitäisi nähdä tarkemmin 🙂 Mutta missä? Ylläolevissa kuvissa siis osviittaa Siitä Oikeasta väristä. Projektissa en ole vielä päässyt niin pitkälle että olisin syvällisemmin vaihtoehtoja selvittänyt, joten vinkit ovat erittäin tervetulleita!