Parkettilattian maalaus valkoiseksi

Kuva Pinterest

Tulevassa kämpässä on elämää nähnyt parkettilautalattia, joka menee ensimmäisenä uusiksi. Valkoinen lattia on meikälle ihan ehdoton, se tekee koko asunnosta niin valoisan ja hyvän pohjan kaikelle sisustamiselle, kaikki harkitut ( ja harkitsemattomat…) yksityiskohdat pääsevät valkoista vasten paremmin oikeuksiinsa ja esille. Tokikaan se ei ole todellakaan se helpoin vaihtoehto, kuten ei valkoinen väri ikinä. Kauneuden takia pitää kärsiä, that’s the way it goes. Parkettilattia on kuitenkin sinänsä laadukas ja hyvä materiaali, joten sitä olisi sääli repiä kokonaan irti. Vanhan liiton sisustajat ja remppaajat lienevät sitä mieltä että parkettiahan ei maalata vaan korkeintaan lakataan, moisia väitteitä en pidä juuri minään… Maalia reippaasti pintaan vaan!

Kuva Pinterest

Vanhassa asunnossa meillä on ollut valkoharmaa peruslaminaatti joka jälkikäteen ajateltuna oli hieman virhearvio. Laminaatti on kovaa ja kylmää jalan alla, meidän koira inhoaa tuota laminaatin liukasta pintaa joka on tosi liukas tassuille ja tyyppi tykkääkin hengailla lähinnä matoilla joita onkin herraa varten laitettu paljon. Laminaatti on toki edullinen, helppo ja värivaihtoehtoja on älyttömän paljon, mutta itse suosittelisin mieluummin vähän hintavampaa vinyylivaihtoehtoa jos laminaattia lattiaan mielii.

Mikäli kukaan ei vinkkaa jotain hyvää, toukokuun lopusta vapaana olevaa remppamiestä niin Urakkamaailma on kätevä tähän tarkoitukseen! Tuonne voi siis syöttää tarjouspyynnön tietystä urakkahommasta ja kiinnostuneet remonttireiskat sitten ottavat koppia. PERIAATTEESSA lattian voisi hioa itsekin ja maalata, mutta tuon jos menee ryssimään niin sitä onkin sitten vaikeampi korjata. Plus ainahan se on helpompaa jos joku toinen tuollaisen ei-niin-kivan-homman hoitaa…

Kuva Pinterest
Parketti siis hiotaan ensin, tästä tulee kuulemma ihan järjetön määrä joka paikkaan tunkeutuvaa pölyhiukkasta joten asunnon on parempi olla ihan tyhjä. Kun puhutaan parketin maalaamisesta valkoiseksi törmää kahteen vaihtoehtoon, Betoluxiin ja Betolux akva-versioon. Molemmissa on käsittääkseni plussansa ja miinuksensa, joten pitänee näistä vielä jonkin alan asiantuntijan kanssa keskustella. Betolux taitaa olla kestävämpää mutta haisee kuivatusvaiheessa hirvittävälle. Betolux akva taas voi kuultaa läpi useankin maalikerroksen läpi. Itse ainakin tässä vaiheessa käännyn siis kestävämmän vaihtoehdon (Betolux) puoleen, sillä emme asu tilassa vielä silloin kun maali kuivuu joten haju ei haittaa. Maalausvaiheessa voi tulla ylläreitä ja maalikerroksien määrää on vaikea arvioida etukäteen, joten tästä vielä lisää kun on projekti saatu tehtyä 🙂