Äitienpäivän kakku & ohje sokerikakkupohjaan

Kakkua ei ollut tullut hetkeen leivottua joten äitienpäivä oli oiva etappi väsätä jotakin uutta sillä rintamalla. Äitienpäivän perinnekakkuhan on keväinen mansikkatäytekakku, joten tässä pysytään samassa maailmassa, vähän upgreidattuna toki. Olin luovuttanut sokerikakkupohjien teon jo vuosia sitten koska ne aina lässähtivät. Uusimmassa Glorian Viini ja Ruoka-lehdessä oli kuitenkin kerrattu sokerikakkupohjan onnistumisen takaavat niksit, joten inspiroiduin itsekin kokeilemaan..ja kyllä, tuloksena täydellisesti kohonnut ja litteä kakkupohja, ai että! Nuo ainesosathan sokerikakussa ovat supersimppelit, joten tekniikkalaji tämäkin. Alla todistusaineisto että ohje tosiaan toimi 🙂

sokerikakkupohja
Ei laaksoa ei kukkulaa!
 
Täydellinen sokerikakkupohja
3 dl sokeria
3 dl kananmunia ( 5 kpl) huoneenlämpöisinä
3 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Erityisen tärkeää on että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä, mikäli et ole munia huoneenlämmössä varastoinut saat ne helposti lämmitettyä pitämällä niitä hetken kuumassa ( ei kuitenkaan kiehuvassa) vedessä. Vatkaa sekaisin kananmunat ja sokeri melko kiinteäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, älä oikaise vaan vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia. Siivilöi jauhot munasokeriseoksen joukkoon ja kääntele nuolijalla tai lusikalla varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja laita varovasti uuniin, vuoka ei saa kolahtaa. Paista 200 asteessa minuutin verran ja pudota paistolämpötila 185 asteeseen, paista n. 25 minuuttia. Älä auo uuninluukkua.

Kun kakku on valmis, ota se varovasti uunista ja pudota n. 30 sentin korkeudelta tasaiselle alustalle. Tämä estää kakun lässähtämisen, kun kakun sisällä olevissa kuplissa vesihöyry korvautuu ilmalla yllättävän tärähdyksen johdosta. Anna jäähtyä.

Itse täytin kakun kerma-vaniljatuorejuusto-valkosuklaa-mansikkatäytteellä ja kostutin pohjakerrokset vaniljasokeri-maito seoksella. Tuo kostutusosuus on myös erittäin tärkeä, muuten jää melkoisen kuivakaksi… Päälle kaulitsin sokerimassasta kuorrutuksen ja koristelun voikin katsoa kuvasta 🙂

 
Hyvää äitienpäivää kaikille itsensä äideiksi mieltäville!
 
kakun koristelu
Detalji koristelusta