Meikit järjestykseen – vinkki

Koska meikit ovat itselläni jokapäiväisessä aktiivikäytössä, on niillä oltava joku järkevä ja helposti käsiksi päästävä säilytystapakin. Olen odottanut Ruotsin reissua että pääsisin käsiksi Muji:n säilytyslaatikoihin ( tämännäköisiä ), jotka ovat suosiossa juuri meikkien, korujen ynnä muiden pikkuesineiden säilytystä ajatellen. Suomessa Mujia ei ainakaan toistaiseksi taideta myydä missään.

Kävin pyörimässä Helsingin keskustan Habitat-liikkeessä, jossa harvemmin muistaa ylipäätänsä piipahtaa. Harmi sinänsä, sillä esimerkiksi keittiöpuolella on paljon kivannäköistä sälää ja kattaahan tuo puljun valikoima oikeastaan koko kodin sisustuksen muutenkin. Sattumalta bongasin sieltä hyvin samantyyppisiä muovisia säilytyslaatikoita kuin nuo Mujin, joten näitä lähti mukaan neljää erilaista.

meikit järjestykseen
Läpinäkyvät laatikot – ei se helpoin kuvattava!

Habitat säilytyslaatikot
Aktiivikäytössä olevat naamamaalit

Valikoima oli hyvinkin kattava, kokoja ja ratkaisuja olisi ollut vielä paljon lisääkin. Nämä ovat mielestäni tosi toimivia just meikeille tai vaikka koruille, yksi lempiväreistäni –läpinäkyvä – paljastaa laatikoiden sisällön, joten sitä lempihuulipunaa ei tarvitse kaivella epätoivoisesti pitkin lipaston laatikoita. Näitä saa koottua vaikka päällekkäin, joten tilankäytönkin saa optimoitua ja laatikot näyttävät mielestäni oikein moderneilta ja tyylikkäiltä. Hinnatkin olivat hyvin maltilliset, vastaavia muovilaatikoita löytyy esim. No mess Copenhagen-sarjalta, mutta näiden hinnat ovat moninkertaiset.

Aiemmassa käytössä mulla on ollut Ikean sinänsä oikein kiva säilytyslaatikko, mutta tämä on ollut omalle arsenaalille vähän turhan pieni. Tässä oli myös ilmeisesti liikaa liikkuvia osia, koska onnistuin sen hajottamaankin.