Pihan uudet asukkaat

Jahas, se on sitten sadetta luvattu koko viikoksi…perinteinen lomasää siis. Viikonloppuna on kuitenkin Ruisrock ( joka jää tänä vuonna itseltä väliin 🙁 ) ja tunnettu faktahan on, että Ruissiviikonloppuna on aina loistosäät! Joten luottaisin tähän omatekemääni ennustukseen huomattavasti enemmän kuin Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen arvalla vedettyihin.

Ne, ketkä vesisateesta tykkäävät ovat pihamme uudet asukkaat, eli kasvit! Käytiin viikonloppuna tekemässä täsmäisku Tammiston Plantageniin, jossa iski kyllä valinnan vaikeus, erilaisia kauniita kasveja oli silmänkantamattomiin. Mullahan ei minkäänlaista viherpeukaloa ole, joten kukat ostin ulkonäön perusteella ja vähän koitin hoito-ohjettakin katsella. Plantagenin rehuissa muuten lukee kivasti tietopaketti istutusajankohdasta, maanlaadun vaatimuksista , monivuotisuudesta ym. hoito-ohjeista, joka ainakin tällaselle keltanokalle oli todella jees! Bauhausissa meni nimittäin sormi suuhun kun ei tiennyt yhtään mikä kasvi mitäkin vaatii.

Luokkakuvassa vasemmalta oikealle köynnöskärhö tai joku sellanen, ruusu, sitruunamelissa, toinen ruusu ja vadelmapuska!

Ylläolevassa kuvassa kasveja istutusta vaille, tuo kärhö ostettiin tarkoituksella että se lähtisi kiipeämään aitaa pitkin ja peittäisi sitä runsaine kukkineen, saas nähdä … Ruusut ovat tosi kauniita, joten ne ovat ihan ulkonäköperusteisesti valittu, istutuspaikka on vielä hieman auki. Vadelma istutetaan maahan aitaa vasten, vaatii kuulemma multaisen maan ja kate-lastuja siihen päälle.

Ruusua ja vadelmaa

Köynnöskärhö ja ystävänsä ruusu

Rehottava raparperi ja joku köynnöskasvi?
RIP tuija.
Entuudestaan pihalta löytyi hyvin viihtyvä raparperi ja joku tuollainen köynnöskasvi yhdestä nurkasta, muu kasvillisuus käsittikin sitten kolme kappaletta parhaat päivänsä nähnyttä, ylläolevassa kuvassakin esiintyvää tuija-puskaa. Näitä tuskin mikään superlannoite enää pelastaa, joten valitettavasti he joutuvat pihalta poistumaan vattupuskan tieltä. 

Näiden lisäksi mulla on yrteille sun muille vielä hieno viljelyslaatikko joka toivottavasti alkaa tuottaa myös hedelmää! Tai siis yrttiä. Ja tomaattia. Noissa kuvissa näkyy muuten tuota mustaksi maalattua terassiamme, urakka joka on vielä hieman kesken..kiitos sateiden. Enivei, kun on hellettä ja aurinkoista niin tuohon pihalle todellakin porottaa ja kovaa, aiemmin väitin (http://www.festivus.fi/2016/06/juhannuksen-terassihommia-ja-noro-vessa.html ) että musta terassi ei ole kuuma…mutta kyllä se auringonpaahteessa on 😀 Tosin tämä ei ole riippuvaista terassin väristä, ihan mikä tahansa alusta kuumuu siinä auringossa niin että jotkut tossut on (harvinaisia) hellepäiviä varten varmaankin hommattava terassikäyttöön. Tuo musta väri on mun mielestä tosi hieno ja tyylikäs, vaikka toki siinä myös kaikki lika näkyy. Puutarhakalusteet meiltä puuttuu vielä kokonaan, aleja tässä on odoteltu mutta ilmeisesti niitä pihdataan loppukesään asti 🙁

Muuten remontin suhteen on kirjaimellisesti kädet täynnä töitä, kunhan tuon keittiön saisi kasaan niin helpottaisi kummasti..Kyllä se tästä pikkuhiljaa!