Telkkari seinälle – johdot piiloon

Taulutelkkari, nimensä mukaisesti parhaimmillaan suoraan seinälle nostettuna! Edellisessä asunnossa meillä oli perinteinen tv-taso ja jumankauta sitä johtojen määrää siellä takana… oli telkkarijohtoa, tuhat metriä jotain kaiutin ja vahvarijohtoja, modeeminjohtoa, pleikkarinjohtoa jne. Järjetön pölynkerääjä ja helkkarin ruma elektroniikkaviritelmä siis. TV-taso itsessään kerää myös pölyä plus siihen päälle jotenkin kummasti kerääntyy kaikenlaista roinaa..

Nyt haluttiin eroon tästä edellisestä ”sisustuselementistä” ja 55-tuumainen telkkari nostettiin tosiaan suoraan olkkarin seinälle. Telkkarin alla on Samsungin soundbar-kaiutin jonka vahvistin on johdoton, huomaamattoman hopeinen ja slimmi, joten sen saa saa helposti piilotettua toiselle puolen huonetta. Soundbar on ollut erittäin jees, äänentoisto on hyvä ja se on yhdistetty telkkarin kaukosäätimeen joten kaukosäädinrumbakin on minimoitu, myös spotifyin kuuntelu onnistuu tätä kautta.  Mulla jää telkkari katsomatta mikäli sen käyttämisestä on tehty liian vaikeaa, jaksa sitä kymmenen eri kaukosäätimen kanssa säätämistä.


                                  Tässä kaikki mitä telkkarin katseluun tarvitsee!

                                                          Eikun perhana nuo johdot…

johtojen piilotus
Not cool

Eli siis vaikka saatiin telkkari nätisti seinälle ja johdot tuonne johtokouruun/koteloon niin mites toi loppuosa?? Siinä ne lojuu keskellä lattiaa, eikä nimenomaan haluttu tuohon sitä TV-tasoa jemmaamaan johtokasaa kun siitä oli kerran päästy eroon. Meidän tapauksessamme ei ollut mahdollista piilottaa johtoja hienosti seinän sisään, tv-seinän takana on meinaan sauna.
Osa noista kuvan johdoista ei onneksi ole pakollisia juuri tuohon tv:n alla olevaan pistorasiaan, joten jäljelle jäävien johtojen läjä ei ole yhtä suuri. Mutta ongelma oli silti vahvasti olemassa, millä tuon kasan saa piiloon noin näkyvällä paikalla?

Vaihtoehdoiksi löysin esimerkiksi tällaisen hideaway-laatikon jota saa eri kansivariaatioilla, Clas Ohlson myy myös tuollaisia vastaavia laatikoita johdoille edullisesti, mutta olivat kyllä luonnossa melko rumia 🙁 Sellainen kellertävän valkoinen muoviboksi ei miellyttänyt silmää…

Clas Ohlsonin boksi vasemmalla (kuvassa siistimpi kun IRL), hideaway-laatikko oikealla

Miten te muut olette piilottaneet seinällä olevan telkkarin johtoja? Onko tv-taso kuitenkin se helpoin vaihtoehto? Mulla on yksi idea jota aion testata, katsotaan miten käy! Jos se ei toimi, niin esim. tuota hideaway-laatikkoa saa myös marmorikuvioisella kannella, hmm… Tää on nyt sellainen ongelma johon ei varmasti ole 100 prosenttisesti tyydyttävää ratkaisua, kun johtoja ei saa näkymättömiksi valitettavasti taiottua ja pistorasia on missä on.