Paavo Pesusieni-kakku + resepti

Leipomishommia tähän väliin! Kollegani esitti taannoin vienon pyynnön josko voisin tehdä kakun hänen poikansa viisivuotissynttäreille, toiveena oli Paavo Pesusieni-teema ja Paavohan on ihan huikea hahmo 🙂  Tiedä sitten mistä oli noinkin kovan luoton mun leipomiskykyihin saanut että tällaisen vastuutehtävän harteilleni sälytti… Otin haasteen vastaan ja kyllä tuosta lopputuloksesta ehkäpä esikuvan tunnistaa. Näitä herkkureseptejä onkin täällä aiemminkin jo näkynyt, mutta nyt on leipomisharrastus ollut hetken jäähyllä sattuneesta syystä, eli keittiön puutteesta johtuen. Nyt keittiö kuitenkin toimii sen verran että uuni on käyttövalmis, tulipa nyt testattua että hyvin toimii ja tasaisesti paistaa, oikein bueno laite Boschilta siis.

Paavon pohjaksi paistoin pari kääretorttupohjaa jotka puolitin Paavon figuuria vastaaviksi. Pohjapaloja käytin kakkuun itseasiassa vain kolme, joten yksi puolikas jäi yli. Mikään ei toki estä tekemästä vielä korkeampaa kakkua käyttämällä useampia pohjia.

Tästä se lähtee
Tämä hoidetaan diplomi-insinöörismäisellä tarkkuudella… ( kuvassa siis mieheni käsi)
Valmis kakkupohja täytteineen kasattuna, päällä vielä ”eristeenä” ja tasoitteena kerros kermavaahtoa
Tein paperiset ”muotit” avuksi, kuorrutteena käytin sokerimassaa
Paavo ilman (neliö)housuja

 

Pesusienimäiset 3D-kuopat painelin kaulimen päällä

 

Koska kohderyhmä on about viisivuotiaat lapset, halusin pitää kakun makumaailman aika helppona ja valitsin täytteiksi Kinuskikissan aarreaitasta mustikka-vaniljan ja vanilja-valkosuklaan. Jos jotain kakkutäytettä muuten vihaan niin sitä perus kermavaahto- mansikkabanaania… Sulaneet pakastemansikat ja ruskeiksi menneet muhjuiset banaaniviipaleet uimassa kermassa…suoranaista pilkkaa makuhermoille, anteeksi vaan.  Näiden käyttämieni täytteiden koostumus oli tosi hyvä, sellainen sopivan kiinteä joka ei valunut, tuo vaniljakreemijauhe vaikuttaakin osaltaan koostumukseen ”kiinteyttävästi”. Tässä siis kiinnostuneille vielä reseptiä:

Kakkupohja ( tee kaksi annosta)
 
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2dl  ripauksella vaniljasokerilla maustettua maitoa kostukkeeksi
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi, tähän kuluu useampi minuutti. Mikäli olet säilyttänyt munia jääkaapissa voit pikalämmittää ne upottamalla hetkeksi lämpöiseen veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Paista pohjaa 200 asteessa n. 7-8 minuuttia. Kumoa uunista nostettu pohja varovasti leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi välittömästi jotta se lähtee kunnolla irti. Kostuta pohja maidolla.

 

Mustikka-vaniljatäyte
2 ½ dl kuohukermaa
100 g vaniljarahkaa
200 g mustikoita
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Soseuta mustikat. Sekoita mustikkasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle.

Vanilja-valkosuklaatäyte
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen. Levitä kakkupohjan päälle.

Lapsethan ovat tunnetusti rehellisimpiä kriitikkoja, vielä en ole saanut palautetta mutta jännityksellä sitä odotan..toivottavasti kakku miellytti sankaria! Onnea vielä Mauno viiden vuoden kypsästä iästä!