Vessan remontti mikrosementillä

Pikkuvessan ennen-jälkeen kuvat
Meidän kämpän pikkuvessa oli sanalla sanoen aika jäätävä kun muutettiin sisään, pistettiin vanhat puolihomeiset kalusteet pihalle ja vedettiin ihan kaikki uusiksi. Suomessa tuntuu olevan vain kaksi väriä joilla vessat on tehty/remontoitu, sininen ja ruskea. Aika todella monta vessaa on tullut nähtyä kun asuntoja on metsästänyt pitkään pariinkin otteeseen, joten tämä väite perustuu faktaan. Ruskea ja sininen, värit ovat wc:iden. Vessojen muuhunkaan sisutukseen ei juuri panosteta, miksei vessakin voisi olla myös viihtyisä? Mun mielestä vessan jos jonkun pitäisi olla kaunis ja kiva paikka esim meikata, tai mitä siellä nyt ikinä haluaakaan tehdä.

 Seinät tehtiin siis valkoisella mikrosementillä josta tuli marmorikuviointia etäisesti muistuttava, rosoisen nykyaikainen pinta. Tiedän, että mikrosementin käyttö kiinnostaa monia ja olenkin pyytänyt että herra aviomies tekisi pienen yhteenvedon ja tutoriaalin tästä, koska vessa oli hänen projektinsa 🙂 Tulossa siis on, jonakin päivänä! Mikrosementti siis voidaan vetää suoraan vanhojen laattojen päälle, niin ettei seinää tarvitse purkaa ja tämän voi tehdä itse. Lattialle laitettiin vaaleanharmaa vinyylilaminaattia joka on mukava ja lämmin jalan alla sekä helppohoitoinen.

Vessa, johon ei tee mieli jäädä lukemaan lehtiä…

Täällä viihtyy paremmin!

Peilikaappia ei vessaan haluttu, koska kokemus on opettanut että se ei vaan pysy siistinä..ovet jäävät aina auki, peili on täynnä hammastahnaroiskeita ja sisältö sekaisin. Sen sijaan hommattiin tuollainen iso peili, jossa valo tulee peilin takaa. Tämä on siis täydellinen meikkipeili! Pesualtaaksi valittiin pyöreä malli, ihan vaan koska tuollainen on kivannäköinen. Mietittiin ensin korkeaa kaappia tason sijaan, mutta onneksi päädyttiin ottamaan taso.. laskutila on aina todella iso etu. Altaan alla on Ikean laatikosto, johon mahtuu vaikka mitä siististi piiloon.

Kuuluiko tähän huoneeseen se sanonta this is where the magic happens?

Details details..Zara home Suomeen välittömästi, tartten lisää tota huonetuoksua!

Ihana meikkipeili! Valo painetaan päälle tuosta peilissä näkyvästä valonappulasta, taikuutta.

Meikit mahtuvat kerrankin hyvin! Ikean God Morgon-laatikostot pitävät tavarat järjestyksessä.

Tason alla on reippaasti tyhjää säilytystilaa, meillä vessalukemisena on Aku Ankan sijaan Tiede-lehti 😀
Löytyykö ruudun toiselta puolen mikrosementoinnista kiinnostuneita vai pitääkö vanha kunnon kaakeli pintansa?