Kolmen kerroksen lakritsi-vanilja juustokakku sitruunasydämellä & resepti

Suomalaiseen makuun

Suurena lakritsin maun ystävänä pistin välittömästi merkille mainoksen, että nyt on jotain uutta sillä saralla ilmestynyt kaupan hyllyyn..eli lakritsituorejuusto! Kaveri oli bongannut saman ja vinkkasi että ois meikäläisen kuuloinen tuoteuutuus, joten tämähän palasi taas mieleen kummittelemaan. Kuulostaa ehkä lähtökohtaisesti melko epäilyttävältä – lakritsituorejuusto-, mutta pakkohan tätä uutuutta oli päästävä testaamaan…Onhan lakujäätelökin parasta! Muffinsit lakritsikuorrutteella olivat liian ”itsestäänselvä” reseptivalinta enkä halunnut mennä sieltä missä rima on matalin, joten kehittelin ihan oman reseptin. Tuloksena siis lakritsi-sitruuna-vanilja juustokakku jossa tujumpaa makua korostaa vielä turkinpippuri.

Bonjour, lakritsi!
Pohjan määrän tein miehen toiveesta tuplana (hänen mielestään ideaali juustokakkusuhde on 50-50 pohjan ja itse kakun välillä…), joten pohjan määrät voi helposti puolittaa! Lemon curdin voi myös jättää huoletta pois, kunhan nyt itse jotain koitin kikkailla.

Kolmen kerroksen lakritsi-vaniljakakku sitruunasydämellä


Pohja
n. 350 g digestivekeksejä
150 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita kulhossa. Painele voi-keksi-seos esim lusikan avulla leivinpaperilla vuorattuun kakkupohjaan. Anna olla hetki jääkaapissa ennen täytteiden lisäämistä.

Lakritsi-turkinpippurikerros
1 pkt Crème Bonjour lakritsatuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
Turkinpippureita oman maun mukaan 0,5 -1 pussi
Lemon curdia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Murskaa turkinpippurit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen keyvesti vatkaamalla tuorejuusto, sokeri ja turkinpippurimurska. Kuumenna tilkka vettä tai sitruunamehua kattilassa, purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Valuta liivateneste ohuena nauhana tuorejuustokerma-seokseen samalla kevyesti vatkaten. Levitä valmis seos kakkupohjan päälle ja laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Kun seos on jonkin verran jähmettynyt, levitä keskelle ohut kerros lemon curdia.

Levitin lemon curdia vain kerrosten keskelle

Lakritsikerros
1 pkt Crème Bonjour lakritsatuorejuustoa
2 dl kermaa
3 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
Lemon curd

Kun ensimmäinen kerros on hieman jämettynyt, lisää tämä täyte sen päälle.  Valmista siis samalla tavalla kuin eka kerros 🙂

Vaniljakerros
200 g mascarponejuustoa
2 dl kermaa
 0,5 rkl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1 dl -1,5 dl tomusokeria

Toista edellisten kerrosten ohjeistus mutta jätä lemon curd pois päältä. 


Koristele ennen tarjoilua!

Ja miltä tämä sitten maistui? Testiyleisö meikäläinen mukaan lukien tykkäsi kovasti, ihan uusi makumaailma juustokakulle 🙂 Erityisesti lakritsinystäville suosittelen rohkeasti kokeiluun! Koristelua en miettinyt ihan loppuun asti, kunhan jotain roiskin päälle. Nuo minihattarat olivat kuitenkin tosi söpöt ja käytän tuota koristeideaa varmasti jatkossakin.

Hattaraa
Eri kerrokset ja nestemäinen sitruunasydän

Cake for everyone!