Valkoisen ja hopean sävyjä makuuhuoneessa – makkari ennen ja jälkeen remontin

valkoinen makuuhuone

Esittelyvuorossa tänään meidän MASTER BEDROOM, näin oikein mahtipontisesti! Oikeastihan tuo ei ole koolla – tai sanotaanko hukkaneliöillä- pilattu. Mä tykkään katsella noita ennen- jälkeen kuvia remppajuttujen yhteydessä, kun niistä näkee konkreettisen muutoksen ja sen että eteenpäin on -ainakin toivottavasti- menty.  Lähtökohta makkarilla oli siis melkoisen kulahtanut, takaseinän tapetti repsotti ja hallitseva väri oli meikän ykkösinhokki, ruskea <3 Huone oikein henki ysäriä, eikä silleen trendikkäässä hengessä. Vaatteissahan ysäri on tänä syksynä kuuminta hottia.. Ennen pelotti, nyt on pilotti.

Täydellisessä maailmassa olisi hommattu tuohon vaatekaapin ja -huoneen eteen koko seinän peittävät uudet liukuovet mutta se ei ollut mahdollista purkamatta seinää… eikä jaksettu niin isoa projektia tuosta ottaa. Hätäratkaisuna otin pensselin käteen ja maalasin tuon ruskean vaatekomeron valkoiseksi , lopputulokseen olen tyytyväinen 🙂 Vanha kunnon ”tein itse ja säästin”. Vaatehuoneen ovi puolestaan poistettiin kokonaan, sillä se vei hurjasti tilaa jo valmiiksi kompaktissa huoneessa ja tuntui liian massiiviselta. Vaatehuoneen oviratkaisuksi mietittiin erilaisia vaihtoehtoja, mutta koska oviaukon ja takaseinän väliin jäävä seinäosuus on niin kapea ei siihen mitään liukuoveakaan saanut. Ratkaistiin ongelma Vallilan ”graniitti”- valmisverholla ja omasta mielestä se toimii tuossa oikein hyvin! Verho on kauniin hohtavaa materiaalia ja  puhtaanvalkoinen, pointsit Vallilalle myös siitä että myyvät verhoja yksittäin.

 

Makuuhuoneremontti
Ylhäällä ”ennen” kuvat, alhaalla ”jälkeen” kuvat abouttia samasta paikasta otettuna
Makkarin ovelta näkymä ennen…
valkoinen makuuhuone
..ja jälkeen! Meidän makkari <3

Iso ongelma olivat nuo ruskeat, kolminkertaiset ikkunankehykset, joita olen jo aiemminkin manannut. Järjetön homma oli maalata ne kaikki, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. Tuo makkarin kimaltava mineraalitapetti kerää usein kehuja ja onhan se nyt ihana. Just sopivan blingi, silleen ei-halvan-näköisesti 😉  Tavoitteena oli, että makkari pysyisi pienellä vaivalla siistinä eikä siellä olisi mitään ylimääräistä. Tämä onkin toteutunut hyvin, kaikki irtotavarat, vaatteet sun muut ovat kaapissa ovien takana tai vaatehuoneessa. Nyt ei ole makkarin kulmassa nököttämässä myöskään THE tuolia, tiedätte varmasti sen yksinäisen tuolin joka kerää päällensä röykkiöittäin vaatteita joita ei jaksa laittaa kaappiin.. Kun sitä tuolia ei ole, on vaatteet pakko laittaa paikalleen! Great success!

 

Näkymä makkariin ennen….
valkoinen makuuhuone
..ja jälkeen! Mummini vanha kattokruunu kunniapaikalla. Miten paljon tuo valoa huoneeseen kun ikkunanpuitteet ovat valkoiset ruskean sijaan!

 

hemtex tyynyt
Hopeanhohtoiset samettikuviotyynyt ovat Hemtex:istä

 

Yksi lempiväreistäni, läpinäkyvä

Sänkyä vastapäätä olevalla seinällä on tällä hetkellä pelkkä tauluhylly johon on ripustettu nuo about joka kodista löytyvät pallerovalot. Helppo tapa saada tunnelmavaloa! Ylipäätään en ole sisustusjutuissa kovin hipsterihenkinen, ihan sama näkyykö jotain hittituotetta kyllästymiseen asti, jos se on musta kivannäköinen ja toimiva niin ei ole ongelma ostaa sitä omaankin kotiin. Jotkut jutut ovat syystä suosittuja tai klassikkoasemassa 😉 . Tauluhyllyille saa näppärästi erilaisia kehyssommitelmia joita on helppo muutella, meidän tauluhylly on Ikean versio ja se on oikein bueno. Ikean vanhaa tauluhyllyversiota oli nyt upgreidattu ja levennetty, joten kehykset pysyvät tuossa entistä paremmin.

Tauluhyllyssä komeilee veljen muksuja ja meiädn hääkuvia
Sänkynähän meillä on Tempurin versio, joka on ollut kyllä todella hyvä. Ei valittamista eikä selkäkipuja, uni maistuisi usein turhankin hyvin! Mutta miltäs näyttää meidän simppeli makkari, onko onnistunut muodonmuutos?