Syksyn paras kaura-omenapiirakka

 

paras omenapiirakka
Viimeistään viikonloppuisin alkaa allekirjoittaneen jauhopeukalo syyhytä siihen malliin että jotain on leivottava ja suorastaan pyhäinhäväistys olikin että syyskuu on jo pitkällä eikä meidän taloudessa oltu nähty yhtäkään omenapiirakkaa! Tilanne piti siis korjata välittömästi, omenapiirakkahan kuuluu syksyyn kuin Amanda Harkimo kyseenalaiseen realitysarjaan. Tänä vuonna ainakin Espoon omenapuut ovat notkuneet omenista, joten raaka-ainetarjontaa on varmasti yllin kyllin monen kotipihallakin. Tämä piirakka on herrrkkua ja niin helppo tehdä että onnistuu varmasti jokaiselta.

 

Syksyn paras kaura-omenapiirakka 

 

Piirakkapohja
n. 5-6 kpl kotimaisia omenoita
150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
200 g vaniljajugurttia
kanelia
tarjoiluun vaniljajäätelöä
Leikkaa omenat viipaleiksi. Sekoita vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään erillisessä astiassa ja yhdistä ne vuorotellen vaniljajugurtin kanssa taikinaan. Levitä taikina piirakkavuokaan ja asettele omenalohkot, sirottele vielä hieman kanelia niiden päälle.
Kuorrute
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita

 

Kaurapuuron herkullisempi versio

Sulata voi kattilassa, yhdistä sulaan voihin fariinisokeri ja sen jälkeen kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min, varo ettei pala! Paistoaika riippuu hieman omasta uunista, itse  paistoin kiertoilmalla n. 25 minuuttia ja jätin sen jälkeen piirakan folion alle hautumaan jälkilämpöön sammutettuun uuniin. Kiertoilmauuni paistaa nopeammin kuin perus ylä-ja alalämpö.

Hieman kanelia päälle
Valmiina uuniin
omenapiirakka
…ja uunista ulos
omenapiirakka vaniljajäätelöllä
Kylkeen tietysti vanhan ajan vaniljajätskiä!