Ruokapöydän pelastus – vältä naarmut ja tahrat!

Yksi ihan parhaista ja käytännöllisimmistä detaljeista sisustushommissa on ollut lasilevy, jonka teetimme ruokapöydän päälle muutama vuosi sitten. Haluttiin ehdottomasti valkoinen pöytä mutta perhana kun se on arka… Ruokapöytä on kuitenkin kovalla kulutuksella eikä sitä jaksaisi hirveästi varoa. Pöytäliinat on jotenkin tosi retroa enkä itse ainakaan ihan heti keksi millainen ois pöytäliina mikä omaan makuun sopisi.

Ruokapöytänä meillä on Ikean valkoinen jatkettava pöytä, jonka valkoinen maalipinta on kyllä hyvin nopeasti ilman suojaa entinen… Skraiduja ja tahroja ei vaan voi välttää ainakaan meidän huushollissa. Ratkaisuna teetettiin siis pöydän päälle tuollainen paksu, läpinäkyvä lasilevy ja se on osoittautunut todella hyväksi hankinnaksi! Ensinnäkin se näyttää tosi hyvältä ja toisekseen on äärettömän helppo pitää puhtaana. Sen alle saisi myös halutessaan laitettua kivannäköisiä tabletteja tai mitä tahansa muita -litteitä- koristeita, vaikka julisteita tai päivän lehden jonka voisi kätevästi lukea lasilevyn läpi…Tai ei ehkä niin kätevästi, mutta ainakin sivut pysyisivät siisteinä 😛

Hintaa tälle lasilevylle tuli muistaakseni parisataa euroa, mutta tuo pöytä oli suht edullinen niin kokonaishinta ei ollut paha. Lasi on ihan kirkkaan värinen eli toisinsanoen läpinäkyvä, mutta noissa reunoissa näkyy hieman vihertävää sävyä. Tuo ei kyllä käytännössä ainakaan itseäni haittaa lainkaan. Vielä kun saisi uudet ruokapöydän tuolit…

mmmm..punkkua. Jos roiskuu yli niin eipähän imeydy valkoiseen pöytään!
Siivous sujuu vain rätillä pyyhkäisemällä 🙂