Suklaafudgekakku puolukka-valkosuklaamoussella – resepti

 

Nyt on – kuten otsikko jo kertoo- ihan hävyttömän hyvä, suorastaan syntinen kakkuresepti vuorossa! Jotta saatiin loput keittiölistat paikalleen oli pakko järkätä jonkunnäköinen deadline ja pidettiinkin meidän perheille kahvittelutuparit. Muita tupareitahan ei todellakaan ole vielä saatu aikaseksi… Ehkä pikkujouluaikaan? Tässä oli myös hyvä syy leipoa joku oikein härski kakku, täytteeksi valikoitui syksyinen puolukka-valkosuklaa. Tähän mestariteokseen on uponnut suklaata, sokeria, voita ja kaikkea muuta ruokaympyrän rosvosektoritavaraa niin että riittää. Niiden, ketkä ko.  kakkua söivät kannattaa lopettaa lukeminen koska mitä ei tiedä, ei satuta jne…Erinäiset ”terveys”kakut on ihan naurettavia, kun kakkua tehdään niin materiaalissa ei säästellä! Lisäksi tarjolla oli makealla puolella spinny-pullia ja karkkilajitelma, suolaista ja kevyempää puolta edusti siemennäkkäri, itse leivotut perunarieskat sekä bulgursalaatti tsatsikilla.

Ohje on 20 cm vuokaan, itse käytin suuruudenhulluna 24 cm vuokaa ja tein taikinan puolitoistakertaisena. Tämän pohjan ohjeen bongasin alunperin Kakkutaikurin blogista, suklaafudge kuulosti niin hyvältä että oli pakko kokeilla 🙂 Ja hyväähän se oli! Alla siis reseptiä tähän syksyiseen kakkuun.
Suklaafudgekakkupohja
400g jauhoja
250g muscovadosokeria
100g kidesokeria
75g kaakaota
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3 kananmunaa
200g piimää
200g voita
100g tummaa suklaata
100 ml öljyä
300 ml kylmää vettä

 

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen suklaa, sekoita tasaiseksi matalalla lämmöllä. Sekoita kaikki loput ainekset hyvin keskenään. Lisää voi-suklaaseos lopputaikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( 20 cm) ja paista 160-170 asteessa uunin alatasolla n.55 minuuttia uunista riippuen. Tämä kakku saa ja sen kuuluukin jäädä hieman raa’aksi keskeltä.
Puolukka-valkosuklaamousse
 
2,5 dl puolukkasurvosta
200 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1,5 dl punaista marjamehua
Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla teholla mikrossa, vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää ensin puolet kermasta suklaasulaan, lisää sitten loput kermasta ja puolukkasose. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia, kuumenna mehu kattilassa ja nosta liedeltä, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana mousseen, sekoita tasaiseksi.
Valkosuklaa-kuorrutus
200 g tuorejuustoa ( esim. philadelphia)
100 g voita
400 g tomusokeria
150 g valkosuklaata
0,5 tl vanilja-aromia
Sekoita vatkaimella voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto sekä vanilja-aromi ja vaahdota seos. Sulata suklaa esim. mikrossa matalalla lämmöllä ja kääntele joukkoon. Kuorruta kakku tasaiseksi lastalla. Laita kylmään!
Valkosuklaa-ganache
150 g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
Lämmitä kerma kattilassa lämpimäksi, mutta älä anna kiehua. Sulata suklaa mikrossa ja yhdistä kermaan. Anna jäähtyä hieman ja valuta kakun päälle haluamallasi tavalla. Jotta ganache käyttäytyy parhaalla tavalla, tulee sen olla jäähtynyttä ja kakun olla pinnaltaan jääkaappikylmä.
 
Koristele miten tykkäät 🙂 
 
valkosuklaaganache
Tarjoilut upposivat  vieraisiin sekä omiin suihin!
Spinny-pulla
Spinnypullia omnomnom

 

Onnikoiran tarkistuskierros ennen vieraiden saapumista