Helppo Kinderkakku Oreokeksi-pohjalla

 Kaikenlaisia parisuhdejuhlapäiviä mahtuu yhteen vuoteen, tapaamisen vuosipäivä, synttärit, kihlapäivä, hääpäivä, koiran synttärit, kissan ristiäiset ( ei meillä oikeesti oo kyllä kissaa) joulu jne…Tällä kertaa vuorossa oli kihlapäivän vuosipäivä! Sen kummemmin ei merkkipaalua juhlittu, mutta jos on hyvä syy tehdä kakkua niin sitten sitä tehdään. (Toim.huom. itseasiassa joka viikonlopulle kyllä jokin syy löytyy, ihan vaikka vieraiden käynti). Sen kummemmin miettimättä tein iisin maitosuklaa-valkosuklaa moussekakun, jota myös kinderkakuksi voi nimttää. Tuo valkosuklaakuorrute ei mennyt ihan putkeen, joten vinkkinä mainittakoon että kuorrutetta ei kannata laittaa kakun päälle kovin paksulti sillä se puskee reunojen yli ja tarkoituksella tehdyt ”valumat” menevät pilalle 🙁

Tämä kakku on tehty 18 cm pohjaan, joten se sopii kahdenkeskisiin juhlahetkiin tai vähän pienemmälle seurueella. Silti tästä kyllä riittää useampi reilun kokoinen pala! Isoon kakkupohjaan (24-26 cm)voi ainesten määrän jopa tuplata. Itse en yleensä kekseistä juuri perusta, mutta täytyy sanoa että noi Oreo-keksit toimii tosi hyvin erilaisissa leipomuksissa, sori vaan Fazer mutta voittavat dominot.

Pohja

Oreokeksejä n.110 g ( reilu kaksi kolmasosaa pötköstä)
voita n.30 g

Valkosuklaamousse

100 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
0, 3 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
Maitosuklaamousse
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g Fazerin sinistä tms.
3 liivatelehteä
0,3 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Valkosuklaakuorrute

75 g valkosuklaata
0,3 dl kermaa
(elintarvikeväriä)

Laita ensin valkosuklaamoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sulata valkosuklaa varovaisesti miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa ja sekoita sulanut suklaa kermavaahto-tuorejuustoseokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada sulanut liivate ohuena nauhana valkosuklaatäytteeseen, koko ajan vatkaten. Kaada valkosuklaaseos keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita kermavaahto-tuorejuustoseokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan valkosuklaakerroksen päälle. Anna hyytyä yön yli.

Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja lämmitä kerma kattilassa. Kerman tulee olla kuumaa, mutta se ei saa kiehahtaa! Kokeile vaikka sormella oikeaa lämpötilaa. Kaada sulanut suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä ja kun seos on hieman jäähtynyt kuorruta kakku sillä.

Kinderkakku
Joulupallot on todellakin kaivettu jo esiin