Talo täynnä pommeja!

Pomeranian
Väsyneet veljekset
Uusi vuosi on jo pitkällä joten ei siitä sen enempää, olkoon vuosi 2017 kaikin tavoin antoisa ja edellistä parempi! Vuoden vaihde on itselleni sellainen henkinenkin taitekohta, että vaikka talvi periaatteessa siitä vasta kunnolla alkaa on minulla ajatukset jo vahvasti keväässä. Päivät ovat valoisampia ja kotiinkin tekisi mieli saada värejä, tällä hetkellä erityisesti vaaleanpunainen miellyttää kovasti silmää, nimenomaan sellainen kylmä baby pink-väri! Ihan paras kevään merkki on tulppaanit ja ensimmäinen kimppu on tottakai jo hankittu, kuin tulppaaneille tehty Aalto-maljakko tulee olemaan kovassa käytössä ainakin maaliskuun puoliväliin asti.
Sisustusaiheesta hieman poiketen mennäänkin tällä kertaa karvaisiin kavereihin! Loppiaisena saatiin kylään mieluisia vieraita, karvanaamat Jere ja Reino (kavereiden kesken Reiska vaan). Vaikka nimistä voisi ensimmäisenä päätellä vieraiden olleen elämänkoululaisia paikallisesta kapakasta, on tällä kertaa totuus hieman söpömpi.  Meillähän on omasta takaa pomeranianpoika Onni, nämä kaksi pomeranian-vierasta kuuluvat tädilleni. Pommeihin on siis täällä suunnalla hurahdettu kunnolla! Meidän Onni on isoluinen nelikiloinen, pommiksi siis melkoinen vonkale. Jere ja Reiska ovat enemmän rotumääritelmän mukaisia ja elopainoa on puolet vähemmän. Nuo eivät käytännössä paina siis mitään, iso turkki huijaa kavereille kokoa todellista enemmän. Luonteeltaan pommit ovat todellisia diivoja, vaikka näillä kolmella luonne-eroja onkin on yhteistä se että jokainen tietää olevansa jotakin todella erityistä ja vaatii myös sen mukaista kohtelua.
Kiemurakieli lempparilelun kanssa
Kolmen karvanaamapojan pyöriessä jaloissa ja hakiessa keskinäistä arvojärjestystä on siinä menoa, meininkiä ja haukkua riittämiin, hyperaktiivisin vaihe menee toki parissa tunnissa ohi ja kaverit rauhoittuvat nukkumaan nätisti. On nuo vaan niin hauskoja ja ihania!

 

pomeranian
Onko se karvainen sammakko?
Pomeranian on äärettömän söpön ulkomuotonsa takia melkoinen huomionkerääjä ja rotuna tosi suosittu, pentuja ei kuitenkaan ole hirveästi saatavilla ja hinta on tällä hetkellä melkoisen korkea, käsittääkseni abouttia 2500e. Kuten edellä jo mainitsinkin, hoveista lähtöisin olevalla rodulla on diivamaisuus ja olen-parempi-kuin-muut-asenne todella syvällä, palvelua ja jakamatonta huomiota vaaditaan ja sitä tuolla naamalla myös saadaan…Ainakin meidän Onni sopii melko täydellisesti rotumääritelmään, todella vahvasti omistajaan leimautunut reipas prinsessa, vieraita kohtaan epäluuloinen vahtikoira, jolla energiaa tosiaan piisaa. Huomiota EI voi saada liikaa.
Kyllä, pakkasin itseni mukaan etten varmasti jää vahingossa matkasta…
Jere poseeraa
Pommien tyyppivikoja ovat hammas-ja polviongelmat, meillä on ollut molempia. Hampaista on poistettu puolet ja takajalasta polvi leikattu. Nämä ovat olleet isoja operaatioita, mutta parantaneet koiran elämänlaatua hurjasti ja nyt Onni jaksaa taas pitkiäkin lenkkejä. Ulkoilu on tosin hyvin sääriippuvaista, liian kuumalla tai sadekelillä saa koiraa vetää perässä tai vaihtoehtoisesti lenkki tehdään koiran matkustaessa tyytyväisenä sylikyydillä.
Meidän Onnikoira tyytyväisenä villapaidassaan

Onni on hyvin tarkka rutiineista ja hänellä on monia huvittavia rutiineja, nukkumaanmeno ja syöntihommat noudattavat aina tiettyä kaavaa josta ei sovi poiketa. Lelukoiramaisen ulkomuodon ei kannata antaa hämätä, rotuna pomeranian on todellinen jättiego pienessä paketissa. Kultainen noutaja-tyyppinen miellyttämishalu tuntuu tältä rodulta puuttuvan kokonaan, pieniä ja älykkäitä opportunisteja nämä enemmänkin ovat…Energiaa täynnä oleva pommi ei jätä omistajaansa rauhaan vaan vaatii kyllä huomiosta osansa, pelkäksi sohvakoiraksi siitä ei ole. Kerrostaloympäristö ei ole pommille paras, sillä vahtimisvietti (lue: järkyttävä räksytys) on kova ja jokaiseen epäilyttävään tai vähemmän epäilyttävään liikkeeseen rappukäytävässä kyllä reagoidaan! Nyt täällä ”maalla” asuessa on koirakin paljon rauhallisempi kun ei tarvitse olla vahtimoodi päällä jatkuvasti. Juttua tästä aiheesta riittäisi ihan loputtomiin, jos pommijutut tai tarkempi info rodusta kiinnostaa niin kysykää ihmeessä 🙂

Villapaitajengi <3
Onko pomeranian tuttu rotu tai heräsikö ehkä koirakuume…?