Vaatehuoneen makeover Ikean Pax-sarjalla

 Meillä oli talossa yksi pieni – mutta sitäkin tärkeämpi – huone, jota ei oltu lattian maalausta lukuunottamatta remontoitu lainkaan. Kyseessä on vaatehuone, joka on meidän nukkumismakuuhuoneen yhteydessä. Siellä on ollut siis ihan perus Elfan ritilähyllyt jotka tavallaan ajoivat asiansa…Mutta omiin tarkoituksiin eivät ihan toimineet ja mielestäni vaatehuone kaipasi kovasti makeoveria. Tästä projektin tarpeellisuudesta tosin oli ns. sisäisiä ristiriitoja meidän perheen toisen aikuisen kanssa, mutta allekirjoittaneen kanta ( ja voimakkaampi tahto)  veti pidemmän korren ja suunta oli pakukympillä.fi:n kautta Ikeaan!

Päivähän lähtee ihan eri tavalla käyntiin kun vaatteet olisivat kauniisti ja siististi paikoillaan. Ehkä jopa maanantaiaamu olisi helpompi? Ollaan muuton yhteydessä hankkiuduttu eroon kaikista vaatteista joita emme käytä, joten jäljellä olevat ovat vain niitä, joista oikeasti tykätään ja joita myös käytetään. Tätä taktiikkaa suosittelen lämpimästi kaikille! Tavarat löytävät paikalleen kuin itsestään, hyvästi vaatekasat ja jatkuva siivous.

Tässä havainnollistavaa before-after kuvaa haastavasta kuvattavasta:

Kompliment
Ennen – Jälkeen

 

Pax Ikea
Makuuhuone sai lisätilaa avovaatekaapista

 

Vaatehuoneen jatkona on myös iso vaatekaappi

 

Yöpöytä

Vaatehuoneen pieni koko (n. 183 cm * 115 cm) asetti haasteita ja mietinkin erilaisia ratkaisuja kuumeisesti. Idea koko projektiin lähti itseasiassa viime Ikean reissullamme, jossa ihastelin Pax-sarjan erilaisia kokonaisuuksia. Tätä oli siis saatava! Pax on todella monikäyttöinen, muunneltava, käytännöllinen ja hyvännäköinen vaatekaappisarja, jossa erilaisiin yksityiskohtiin ja toimivuuteen on kiinnitetty huomiota. Ei tuo nyt mikään kokopuusta käsin tehty loppuelämän kestävä perintökaluste tietystikään ole, mutta ei tässä tapauksessa tarvitse ollakaan. Vaatehuone jatkuu makkarin puolella isolla vaatekaapilla, joten vaikka säilytystila rempan myötä vaatehuoneessa väheni, on tilaa vaatteille varsin riittävästi. Makkari sai myös muutaman lisäneliön nyt kun nättiä vaatehuonetta ei tarvitse piilottaa oven taakse.

Pax vaatehuone
Glitteriparikat itseoikeutetusti framilla

Ritilähyllyt ajavat varmasti asiansa vaatekaapin sisällä mikäli ei ole niin konmarihenkinen natsi näissä järjestyshommissa kun meikäläinen… Sain fyysistä päänsärkyä siitä että vaatteita tursuili epäsiististi kaapista sekä vaatehuoneesta, feng shui oli makkarissa melkoisen v*turallaan. Olen itse muutokseen siis hyvin tyytyväinen, pienestä se on mielenrauha kiinni! Vielä puuttuu peili ja taulut seinältä, ledivalot sekä jotain pientä tuunausta, mutta tyytyväinen on itseni lisäksi myös se muutosvastarintainen mies.

Miltä näyttää meidän vaatesäilytys :)?