Herkkubrunssi harmaan viikonlopun piristykseksi! ( Ota talteen suklaamarengin & täydellisen mutakakun-reseptit)

tulppaanit + aalto maljakko
Tulppaanit ja Aalto-maljakko ne yhteen soppii

Vastoin (epärealistisia) odotuksia ei ole näkynyt aurinkoa koko harmaana viikonloppuna 🙁 Ulkoilu on jäänyt absoluuttiseen minimiin, koirakin on todennut että edes neliveto ei pidä tuolla jääradalla jota myös pihatieksi kutsutaan ja kieltäytyy lähtemästä lenkille. Tällaisina viikonloppuina parasta onkin ostaa kimppu tulppaaneita, sytyttää kynttilöitä ja kutsua kavereita brunssille! Brunssi, mikä ihana tekosyy tehdä maailman parasta ja todella mutaista mutakakkua sekä suklaamarenkeja…

Itse otan aina brunssihommissa vastuulleni makeat leipomukset, niiden väsääminen on vaan niin lähellä sydäntä! Tällä kertaa vuorossa oli ihan lemppari mutakakku sekä uusi kokeilu, suklaamarengit. Vahva suositus molemmille, reseptit löytyvät postauksen lopusta 🙂 Mies teki omin kätösin perunarieskoja ja karjalanpiirakoita ja ystäväni puolestaan herkullisen suolaisen piirakan. Nälkä ei todellakaan jäänyt kenellekään, lisäksi menu sisälsi esim. hedelmiä, tuoretta leipää, vihanneksia ja vaniljavaahtoa kakun sekä hedelmien kylkeen.

mutakakku
Mutakakkua, hedelmiä ja suklaamarenkeja

 

Minä <3 brunssit

 

Mutakakku <3

 

Perunarieskat ja karjalanpiirakat a’la Teemu

 

Suklaamarengit
Tuommottisia oli siis esimerkiksi tarjolla, valitettavasti ystäväni suolaisesta fetapiirakasta ei ollut kuvaa mutta hiton hyvää se oli. Kiitos Anna! Nuo marengit ovat kooltaan normimarenkeja isompia ja niissä on rapean kuoren alla sellainen tahmea, suklainen sisus. Ei huono. Mikäli tykkäät oikein sellaisesta kosteasta mutakakusta on alla oleva resepti oman kokemuksen mukaan lähellä täydellistä 🙂

Täydellinen mutakakku

200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
½dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuiva-aineseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Ei mielellään sähkövatkaimella vaan kääntelemällä esim nuolijalla! Lisää voi-suklaaseos varovasti taikinaan ja kääntele tasaiseksi massaksi.
Paista kakku 24 cm vuoassa 200 asteessa n. 15-20 min, itse paistan 17 minuuttia ja tästä tulee ihanan kostea. Jäähdytä kakku yön yli jääkaapissa niin se on seuraavana päivänä parhaimmillaan! Tarjoa vaniljavaahdon ja marjojen kera.

Suklaiset jättimarengit

4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g suklaata ( itse käytin Fazerin sinistä)
Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista valkuaiset ja laita ne kuivaan kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa valkuais-sokerivaahtoa n. 10 minuutin ajan sähkövatkaimella, niin että siitä tulee jähmeää ja kiiltävää. Älä huijaa tässä vaiheessa! Sulata suklaa vesihauteessa tai pienellä teholla mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Sekoita varovasti käännellen suklaa valkuaisvaahtoon, niin ettei koko vaahto värjäänny ruskeaksi. Ota lusikalla isoja könttejä leivinpellille ja paista 125 asteessa n. puolitoista tuntia. Marengit ovat kypsiä kun ne irtoavat helposti leivinpaperista.
Suklaamarengit
Herkullisia hetkiä ja aurinkoista keväänodotusta!