Lupaus paremmasta ( ja vinkki tulppaanien ystäville) !

Aurinkoa ihmettelemässä

Tämä talvi on tuntunut superpitkältä ja pimeältä, voi toki olla että aiempinakin vuosina on ollut yhtä vaikeaa mutta kevään tullessa tuo loputon pimeys, kylmyys, harmaus ja kosteus unohtuu kuin taikaiskusta… Ei kai näillä leveysasteilla kukaan järjissään selviäisikään ilman tuota valikoivaa dementiaa. Viime viikolla ajoittain arkipäivisin on toimiston ikkunasta tunnistanut oudon valoilmiön mutta tänään tuo ihana aurinko näyttäytyi vallan vapaapäivänä joten siitä pääsi nauttimaankin! Kevättä oli selkeästi ilmassa ja mieliala nousi välittömästi, ajatus lähestyvästä toukokuusta ei tuntunut enää lainkaan absurdilta. Tästäkin talvesta selvitään!

Siellä se on!

 

 

Sininen taivas ja pajunkissoja <3

Muutimme tosiaan viime kesänä tänne ”landelle”, Espoon keskuspuisto on ihan tuossa lähellä tarjoten loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Tuleva kevät on ensimmäinen ikuisuuksiin kun asun lähellä luontoa, joten aina kun aurinko näyttäytyy suunnistan lenkkipolulle metsään. Töihin en siellä ole törmännyt mutta silmänruokaa ja hengenravintoa metsä tarjoaa oikeastaan jokaisena vuodenaikana. Paitsi ehkä marraskuussa…. Allekirjoitan tutkimukset luonnon parantavasta vaikutuksesta kyllä täysin, ei ihmistä ole tarkoitettu asumaan 24/7 betonihelvetin keskellä.

Luontopolkua lähimetsässä
Tulppaanit-varma keväänmerkki

Niksipirkka-osastolta jaetaan tänään keväinen vinkki johon ei tarvitse sukkahousuja; näin saat tulppaanit kestämään kauniina pidemään! Älä ota tulppaaneja pois siitä muovipussista jossa ovat ostettaessa, leikkaa tulppaanien varsista pieni pala viistosti pois ja laita yhteen sidottu tulppaanikimppu maljakkoon missä on vettä. Anna tulppaanien imeä vettä joitakin tunteja ja asettele vasta sitten maljakkoon vapaasti. Näin tulppaanit pysyvät kauniina ja alkavat kasvaa suoraan ylöspäin eivätkä sojota ympäriinsä miten sattuu 🙂 Tried and tested! Ylläolevassa kuvassa viikon vanhoja tulppaaneja jotka tosiaan ovat kovasti kasvaneet pituutta kohtisuoraan.  Muista vaihtaa vesi säännöllisesti!

Loppuun vielä video joka kuvaa Suomen upeaa luontoa täydellisesti ja mietelause, jota kukin voi tykönään pohtia…