Maalaamalla uutta ilmettä edullisesti kotiin

Niin ihana kuin kevätaurinko onkin, on se pitkän ja pimeän talven jälkeen myös brutaalin armoton. Talvella tunnelmallinen kynttilävalaistus piilottaa kodin pienet kauneusvirheet, maalia kaipaavat seinät sekä sormenjäljet korkeakiiltoisten keittiökaappien ovissa, mutta päivien pidentyessä alkaa remontointikohteita taas löytyä. En varmastikaan ole ainoa kenen kevään tullen tekisi mieli myös lisätä musta-valko-harmaaseen sisustukseen hieman väriä… Helppo ja edullinen tapa uudistaa huoneen ilme näyttävästi onkin seinän/seinien maalaus. Maaleja löytyy nykyään joka lähtöön, niillä voi myös tehdä erilaisia jännittäviä pintoja ja vaikka kuvioita seinään, vain mielikuvitus on rajana.

Kuvat Pinterest

Kodin sisustamisen ei tarvitse muutenkaan olla yhtä kuin kalliiden designhuonekalujen ostaminen (niin ihania kuin ne ovatkin), persoonallista ja tyylikästä ilmettä saa pikkurahallakin. Kirppareilta voi löytää puoli-ilmaiseksi hieman elämää nähneitä huonekaluja tai sisustusesineitä jotka pienellä vaivannäöllä heräävät taas henkiin. Jokainen meistä voi siis olla oman elämänsä puuseppä ja remonttireiska, maalisuti pysyy varmasti vähän tumpelommassakin kädessä eikä sillä saa edes henkilövahinkoja aikaiseksi. Kirpputoreilta löytyy pilvin pimein kiinnostavan muotoisia mutta ruman värisia maljakoita, jotka muuttuvat design-esineiksi maalaamalla ne vaikkapa valkoisiksi tai jollakin ihanalla metallivärillä.

Meillähän oli viime kesän remontin yhteydessä ongelmana makuuhuoneen puinen vaatekaappi joka oli ehtaa ysäriä, eikä silleen hyvässä mielessä. Kaappi on ”integroitu” seinään, joten sitä ei saanut makkarin paraatipaikalta kärrättyä pois vaan piti keksiä muita vaihtoehtoja. Uusia liukuovia mietittiin mutta eipä niitä saanut järkevästi vanhojen ovien tilalle asennettua. Päätettiinkin sitten mennä helpoimman kautta ja kokeilla miltä näyttää jos ihan vaan maalataan kaapin sisus valkoiseksi ja vedetään kaapin puisiin oviin valkoinen kiiltävä kalustemaali. Hyvältähän se näytti eikä todellakaan maksanut montaa euroa! Alla ennen-jälkeen kuvat kyseisestä kaapista.

Ihan oma maalausprojektinsa olikin sitten ruskeiden ikkunanpokien muuttaminen valkoisiksi… siinä sitä hommaa piisasi mutta olipahan kyllä sen arvoista. Asunto näyttää niin paljon freesimmältä ja valoisammalta kun tummat ikkunanpuitteet eivät hallitse jokaista huonetta. TÄÄLLÄ lisäkuvia makkarista ja kyseisestä projektista! Kalusteita maalatessa kannattaa alle vetää pohjamaali, niin esimerkiksi puista pintaa ei tarvitse erikseen hiki hatussa hioa. Pohjamaali parantaa lopputuloksen kestoa huimasti. Kaluste- ja alusmaaleja löydät Teknoksen sivuilta TÄÄLTÄ.

Mikäli siis tuntuu että kevätkoti kaipaa jotakin uutta, kannattaa ekologisesti ja trendikkään konmari-henkisesti miettiä pärjäisikö ilman uutta tavaraa vai riittäisikö ehkä maalipurkki ja tuoreet kukat maljakossa piristämään ilmettä 🙂