Valkosuklaajuustokakku popcorn-vaahtokarkkipohjalla
Täytin alkuviikolla –taas kerran- noin 25 vuotta ja orastavaa keski-ikäistymistä juhlistettiin mun muassa kuvassa näkyvällä aikuismaisella kakulla. Komeus koostui valkosuklaan ja vadelman makuisista juustokakkukerroksista, erikoisuutena tässä oli oma innovaationi, popcorn-pohja. Jaa että mikä? Oltiin perinteisesti perjantai-iltana Prismassa kuten muutkin kunnon kansalaiset ja keksin että kakkua pitäisi tehdä, mutta mitä sitä sitten keksisi… Jostakin mieleen juolahti aiemmin askartelemani makeat sushipalat , mutta ajattelin kokeilla josko popcorn-vaahtokarkkimassa toimisi myös kakun pohjana. Käsissä oli potentiaalinen katastrofi mutta syteen tai saveen, kokeillaan silti. Koristelussa mentiin tutulla ”mieluummin överit kun vajarit”-linjalla, itse uhrauduin syömään yli jääneet irtokarkkikoristeet joita otin ihan vaan varmuuden vuoksi ”muutaman”. Alla reseptiä ja raadin tuomio 🙂
Valkosuklaajuustokakku popcornpohjalla
0,5 dl sokeria kermavaahtoon
1 tl vaniljasokeria
Käytä n. 20 cm vuokaa ja vuoraa se ensi töiksesi leivinpaperilla. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä niin ettei se ruskistu, paloittele vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi ja sulata ne voihin. Sekoittele kunnes massasta tulee tasainen. Laita popcornit kulhoon ja kaada vaahtokarkkimassa sekä pieniksi pilkotut suolatikkupalaset joukkoon niin että ne leviävät mahdollisimman tasaisesti popparien kanssa. Sekoita puulastalla ja ole nopea, sillä myös massa jäähtyy hyvin nopeasti! Kaada massa kakkuvuokaan ja taputtele öljytyin käsin tasaiseksi pohjaksi.
Täytteet voi tehdä kummassa järjestyksessä vaan, mikäli haluat vaalean kerroksen päällimmäiseksi tee vadelmatäyte ensin! Vadelmatäytteen valmistat näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa vadelmat ja 0,5 dl sokeria ja survo ne siivilän läpi kulhoon. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuuman marjasoseen kanssa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Mausta sokerilla. Sekoita rahka sekä tuorejuusto marjaseokseen ja lisää siihen vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Linda
16 maaliskuun, 2017 @ 5:52 pm
Voi apua näyttää superhyvältä! Taas yksi kakku kokeiltavien listalle 😀 Onneks pikkusiskoilla on synttäreitä kesällä, niin saa luvan kanssa leipoa vaikka useammankin kakun ^^
♥: Linda / Revontulipalo
ChandelierHome
16 maaliskuun, 2017 @ 6:21 pm
Apua miten ihana kakku! Mä oon hieman onneton leipoja ja usein sekoilee reseptien kanssa mutta tätä on pakko kokeilla joskus!
ChandelierHome
17 maaliskuun, 2017 @ 8:20 am
Blogissasi taitaa olla muuten jokin tekninen ongelma kun kirjoitin sinulle eilen mutta en pääse katsomaan kommenttiani enkä esimerkiksi jos olet vastannut, näkyy vain kommenttien määrä paljonko kommentteja on mutta niitä ei pääse lukemaan :/
Suvi
17 maaliskuun, 2017 @ 9:21 am
Joo uusien kakkureseptien lista on kyllä loputon 😀 Itselläni on tietyt klassikot jotka pysyvät, mutta uutta pitää aina väliin kokeilla 🙂
Suvi
17 maaliskuun, 2017 @ 9:23 am
Kiitos :)! Ihan varmasti onnistut, loppupeleissä leipominen on helppoa kun vaan orjallisesti seuraa ohjeita jos on aloittelija. Jos etsit tuosta sivupalkista hakusanoilla leipominen, kakku tms, niin löytyy muita toimiviksi testattuja -ja hyviä-herkkureseptejä jotka varmasti onnistuvat!
Suvi
17 maaliskuun, 2017 @ 9:23 am
Voi ei, kiitos ilmoituksesta! Tutkinpa asiaa heti kun ennätän 🙂 Kivaa viikonloppua!
ChandelierHome
19 maaliskuun, 2017 @ 12:36 pm
Nyt näkyy kommentit 🙂
Suvi
21 maaliskuun, 2017 @ 5:46 pm
Jeee, kiitos vielä vahvistuksesta 🙂