Valkosuklaajuustokakku popcorn-vaahtokarkkipohjalla

Valkosuklaakakku popcornpohjalla

Täytin alkuviikolla taas kerran- noin 25 vuotta ja orastavaa keski-ikäistymistä juhlistettiin mun muassa kuvassa näkyvällä aikuismaisella kakulla. Komeus koostui valkosuklaan ja vadelman makuisista juustokakkukerroksista, erikoisuutena tässä oli oma innovaationi, popcorn-pohja. Jaa että mikä? Oltiin perinteisesti perjantai-iltana Prismassa kuten muutkin kunnon kansalaiset ja keksin että kakkua pitäisi tehdä, mutta mitä sitä sitten keksisi… Jostakin mieleen juolahti aiemmin askartelemani makeat sushipalat , mutta ajattelin kokeilla josko popcorn-vaahtokarkkimassa toimisi myös kakun pohjana. Käsissä oli potentiaalinen katastrofi mutta syteen tai saveen, kokeillaan silti. Koristelussa mentiin tutulla ”mieluummin överit kun vajarit”-linjalla, itse uhrauduin syömään yli jääneet irtokarkkikoristeet joita otin ihan vaan varmuuden vuoksi ”muutaman”. Alla reseptiä ja raadin tuomio 🙂

Valkosuklaajuustokakku popcornpohjalla

 
Popcorn-pohja
n 6dl popcornia
n. 1 dl pieniksi pilkottuja suolatikkuja tai -pretzeleitä
n. 150 g vaahtokarkkia
35 g voita
 
Vadelmatäyte
300 g vadelmia
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
125 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria kermavaahtoon
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
 
Valkosuklaatäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
3 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
 

Käytä n. 20 cm vuokaa ja vuoraa se ensi töiksesi leivinpaperilla. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä niin ettei se ruskistu, paloittele vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi ja sulata ne voihin. Sekoittele kunnes massasta tulee tasainen. Laita popcornit kulhoon ja kaada vaahtokarkkimassa sekä pieniksi pilkotut suolatikkupalaset joukkoon niin että ne leviävät mahdollisimman tasaisesti popparien kanssa. Sekoita puulastalla ja ole nopea, sillä myös massa jäähtyy hyvin nopeasti! Kaada massa kakkuvuokaan ja taputtele öljytyin käsin tasaiseksi pohjaksi.

Täytteet voi tehdä kummassa järjestyksessä vaan, mikäli haluat vaalean kerroksen päällimmäiseksi tee vadelmatäyte ensin! Vadelmatäytteen valmistat näin: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa vadelmat ja 0,5 dl sokeria ja survo ne siivilän läpi kulhoon. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuuman marjasoseen kanssa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Mausta sokerilla. Sekoita rahka sekä tuorejuusto marjaseokseen ja lisää siihen vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

 
Kun ensimmäinen täytekerros on hyytynyt, valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, rahka sekä sokerit yhteen. Sulata valkosuklaa matalalla lämpötilassa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka ( 2 rkl) vettä, purista pehmenneistä liivatteista vesi ja liuota ne hyvin kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivateliuos koko ajan vatkaten tuorejuustoseokseen, lisää myös sulatettu suklaa. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon ja kaada täyte hyytyneen vadelmatäytteen päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli.
 
No mikä oli sitten lopputulos, tuliko tästä mitään? Itse pelkäsin että kakkupohjaa on vaikea leikata, mutta ei sitä itseasiassa ollut. Kakku oli hyvää, paras indikaattori sille toki on että kaikki meni parempiin suihin. Erityisesti tuo valkosuklaakerros oli oma suosikkini! Eli juustokakkujen ystävä, jos kaipaat digestivepohjalle vaihtelua ja my little pony-tyyppinen värimaailma viehättää, niin tässä resepti korvan taakse.