Eucalyptuspuun oksat sisustuksessa

Kaikenlainen vihreä ja elollinen on tällä hetkellä sisustuksessa suurta huutoa ja meidänkin kotiin kasveja on tullut useassakin eri muodossa. Peikonlehteä, viirivehkaa, amppelikasvia (jonka nimeä en muista) ja joka viikko vaihtuvia leikkokukkia. Viherpeukaloahan allekirjoittaneella ei ole nimeksikään ja kauhulla odotan kulman takana odottelevaa puutarhakautta… Tarkoituksena olisi laittaa tänä vuonna piha kuntoon mutta kun ei yhtään tiedä mitä sinne kannattaisi istuttaa ja miten. Asunnon sisäpuolen sisustushommat ovat itselleni hyvin luontevia mutta ulkopuoli on yksi musta aukko ainakin mitä puutarhanhoitoon tulee. Amatööripuutarhurin kiroilua ja (epä)onnistumisia siis luvassa tulevaisuudessa, stay tuned!

Yksi päivä paistoi aurinko <3

Erityisesti eucalyptuspuun oksia on alkanut näkyä sisustuskuvissa ja ainakin omaa silmää ne miellyttävät tosi paljon. Ostin omat oksani noin kuukausi sitten ja heikohkosta hoidosta johtuen osa niistä on heittänyt henkensä ja lehdet ovat muuttuneet koviksi, eli raukat ovat kirjaimellisesti kuivuneet pystyyn. Mutta nämä ovatkin siitä hyviä sisustuselementtejä että toisin kuin perinteiset leikkokukat, eucalyptuspuun oksat näyttävät hyviltä rutikuivinakin. Laitoin oksia myös meidän kylppäriin viherelementiksi, ei haittaa jos hoito unohtuu eikä aurinkoa näy koska kuten sanottu, nämä toimivat kuivinakin.

Eucalyptuspuun oksa kylppärissä

Toinen ihan lempparileikkokukka on neilikka. Kimppu maksaa Prismassa kolmisen euroa ja kestää hyvänä viikkotolkulla! Meillä on tällä hetkellä keittiössä pari viikkoa vanha kimppu joka on yhä kuin uusi. Tai itseasiassa parempi, koska kukat aukeavat pikkuhiljaa.

Keittiön pariviikkoinen neilikka ja vauvan pään kokoinen korvapuusti Kaisan cafe:sta!