Ihan parhaat proteiiniletut ( ilman banaania, sokeria tai jauhoja)

Parhaat proteiiniletut
 

Parhaat proteiiniletut ovat muuten tässä, kokeile ja ihastu! Olit sitten himotreenaaja tai sohvaperuna,  ovat nämä takuuvarma aamiaishitti. Jos puurot ja jugurtit aamupalana tulevat korvista, mutta et kehtaisi aloittaa päivää virallisiksi herkuiksi luokiteltavilla aterioilla -kuten kakulla tai suklaalevyllä – on tässä sinulle ratkaisu.

Oma ikuisuusdilemmanihan on että haluan syödä terveellisesti, mutta samanaikaisesti rakastan makeaa ja herkkuja ylipäätään. Itse uskonkin ranskalaiseen dieettiin, eli herkut ovat mielelle yhtä tärkeitä kuin proteiini lihaksille, mutta annoskoko on se mikä ratkaisee. Usein hyvin pienikin pala riittää herkkuhimoon. Mutta takaisin aiheeseen! Proteiiniletuthan ovat sinänsä ”vanha” keksintö, usein niissä on kuitenkin banaania ja itse en perusta näiden mausta, tai banaaneista hirveästi ylipäätään. Nämä siis maistuvat oikeasti hyville, eivätkä niin terveellisiltä kuin herkkujen terveysversiot yleensä… Itseasiassa nämä ovat enemmänkin amerikkalaisia pannukakkuja eivätkä varsinaisia lettuja, mikä ei ainakaan huono asia ole. Tällä ohjeella tulee n. 6-7 kappaletta pikkupannareita.

Proteiiniletut ilman banaania

 
2 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl raejuustoa
0,5 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
0,75 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen
 
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella/sauvasekoittimella tms tasaiseksi massaksi. Sulata voi pannulla ja ota lusikalla lettumassaa pienet kasat pannulle. Paista letut keskilämmöllä teflonpannulla tai vastaavalla, yhdelle isolle pannulle mahtuu kolme lettua. Paistamisessa maltti on valttia, jos pannu on täysillä letut kärähtävät.  Tarjoa esimerkiksi marjojen ja ripauksen tomusokeria kanssa, toki myös muut lisukkeet sallitaan.
 
 

Mikäli haluat kuitenkin ihan niitä perinteisiä amerikkalaisia pannukakkuja vehnäjauhoversiona, löytyy minulta ratkaisu tähänkin! Tällä ohjeella teet kuohkeat amerikkalaiset pannukakut, jotka eivät kovin epäterveellisiä ole nekään 🙂

Summary
recipe image
Published On
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 11 Review(s)