Spinny-pullat Arnoldsin tapaan

 Pitäisi varmaan välillä postata kuvia salaateista ja muista terveysruuista joita -ihan oikeasti- yleensä syödään, mutta jotenkin ne eivät ole niin mielenkiintoisia kuvattavia… Eli tällä kertaa salaattiannoksen sijaan vuorossa ah niin herkulliset Spinny-pullat! Pulla tekee hyvää ainakin mielelle, sitä ei sovi aliarvioida. Nämä voisi tehdä suoraan uunivuokaan josta pullat revitään yksitellen irti, mutta itse tykkään tehdä muffinsityyliin pieniin pahvivuokiin. Näin ne ovat a) söpön näköisiä b) helppo ja siisti syödä c) jos jostakin syystä kaikki ei mene kerralla on nämä helppo pakastaa. Meillä tunnetusti pullat eivät kauaa pakkasessa viihdy, lienee kotitonttu tai koira joka ne sieltä äänen nopeudella tuhoaa…
Mmmmmm….

Spinny-pullat

2 1/2 dl kevytmaitoa
1 ps kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
120 g voita
8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
80g voita
2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 tl maissitärkkelystä
Kuorrute
75 g vaniljatuorejuustoa
20 g voita (huoneenlämpöistä)
(0,5 tl vaniljauutetta halutessasi)
0,75 dl tomusokeria
1 rkl kevytmaitoa
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lämmitä maito n.40 asteiseksi, eli kädenlämpöistä hieman lämpöisemmäksi. Lisää maitoon sokeri, kardemumma ja voisula. Ota puolet vehnäjauhoista, sekoita kuivahiiva niihin ja lisää maitoseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Vaivaa taikina kädellä (tai monitoimikoneella) kiinteäksi massaksi, niin että se irtoaa kulhon reunoista. Älä oikaise tässä vaiheessa, sitko on tärkeä 🙂 Anna taikinan kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia tai niin että se kohoaa kaksinkertaiseksi.

Nosta täytteen voi huoneenlämpöön ja anna sen pehmetä sillä aikaa kun taikina kohoaa. Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään. Kaulitse kohonneesta taikinasta n.50cm*30cm kokoinen levy jauhotetun tason päällä, voitele se pehmeällä voilla (jätä pitkän sivun alareunasta n. 1cm voitelematta) ja ripottele sokeriseos päälle. Rullaa levystä tiukka pötkö korvapuustityyliin, nipistä se kiinni alareunasta ja leikkaa pötkylä n.5 cm paloiksi. Itselleni paloja tuli 13 kpl. Laita palat pahvivuokiin ja anna kohota vielä liinan alla n. 20 minuuttia.

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista pullia n.17 minuuttia, uunista riippuen. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja valuta valmiiden pullien päälle.
Enjoy!

 

Uuniin menossa…
Pullakahvit kevätauringossa