Kauniita ja eettisiä tekstuurimattoja Sukhilta

 
Onnikoira approves

Oletko ikinä etsinyt kivannäköistä, laadukasta, tietyillä mitoilla olevaa ja just sun kotiin sopivaa mattoa? Minä nimittäin ainakin olen ja hiljattain eteeni ilmiintyi (tykkään tästä sanasta) loistava vaihtoehto edellä mainittuun ongelmatilanteeseen! Sain jokin aika sitten vastustamattoman yhteistyötarjouksen Sukhi-matot nimiseltä yritykseltä ja tähän tartuin mieluusti, sillä yrityksen arvot, laatu ja etiikka ovat sellaiset joiden takana voi seistä hyvillä mielin. Jokainen vähänkin sisustusblogeja tai fb-ryhmiä seuraava tietää, että ajoittain jokin tietty matto nousee ”IT-matoksi” joka leviää koteihin kuin flunssa-aalto päiväkodissa.  Eikä siinä mitään, yleensä nämä ovatkin oikein kauniita mattoja, mutta ehkä se vähän tylsää on jos joka kodissa on tismalleen samat tekstiilit lattialla. Matoilla muuttaa myös kivasti huoneen ilmettä ja kyllähän jalkatuntuma on myös erityisen tärkeä. Itse tykkään että matto on ainakin olkkarissa niin pehmeä että sen päällä voi makoilla.

Sukhimatoissa erilaisia tekstuureja on käytetty palleroista palmikkoihin mattojen pysyessä kuitenkin tyylikkään näköisinä. Materiaalina useimmissa matoissa on käytetty 100 % villaa ja kaikki ovat tehty täysin käsityönä. Valikoimasta löytyy myös hypertrendikkäitä Beni Ouarain-paimentolaismattoja, vink vink.

Paimentolaismatto on klassikko joka kestää kuin Panu-maali -isältä pojalle! (kuva http://www.sukhimatot.com)

Tarina mattojen takana tuo erityistä lisäarvoa tuotteille, Sukhi-matot nimittäin arvostaa ja vaalii alkuperäistä käsityöläiskulttuuria. Kuten Sukhilla yrityksen perusajatus tiivistetään;” Me Sukhilla emme ole kiinnostuneita vain siitä, miltä mattomme näyttävät. Tahdomme tarjota asiakkaillemme tuotteen, jota vaalia – tuotteen, jonka eteen on nähty vaivaa. Materiaalit, tekniikka ja perinteet ovat jokainen tärkeä osa matonvalmistusta.” Hinnatkaan eivät päätä huimaa, eli jos haluat kotiisi jotakin muuta kuin Ikean tai Elloksen mattoja niin suosittelen lämpimästi tsekkaamaan valikoiman! Edullisten hintojen takana on välikäsien välttäminen, matot ostetaan tilausten perusteella suoraan käsityöläiseltä ja myydään pelkästään netissä, joten kallista varastoa ei tarvita. Melko kätevää, jos minulta kysytään. Omia suosikkejani ovat valikoiman erilaiset huopapalleromatot, kaikissa eri väreissä löytyvät palleroiset ovat mielestäni supersöpöjä!

 

Valkoinen pumpulipalleriversio on ihana <3 (kuva http://www.sukhimatot.com)
Ishaan-maton hauska, kiviä muistuttava ”koostumus”

Matto, jonka itse valitsin on kotimme harmaa-valkoiseen värimaailmaan sopiva pyöreä ”Ishaan”, straight from India! Elävä, ”kivimäinen” pinta on hauskan näköinen, matto itsessään on paksu ja pehmeä. Kaikkea uutta kohtaan epäilevästi suhtautuva hauvamme suvaitsi alkuihmettelyn jälkeen ottaa maton myös Hänen Korkeutensa arvolle sopivaksi makuupaikaksi.  Nykyään trendisisustuksissa on alkanut näkyä paljon värikkäitä tai jopa riemunkirjavia mattoja, joten mikäli et ole tylsä valkoharmaa sisustaja kuten meikäläinen löytyy värien rakastajillekin Sukhilta paljon vaihtoehtoja 🙂 Sukhin kotisivuilla  www.sukhimatot.com voit myös tutustua itse mattojen tekijöihin ja katsoa hoito-sekä puhdistusohjeita villamatoille.

 

Meidän perheen huippumalli
 
*postaus toteutettu yhteistyössä Sukhi-mattojen kanssa