Uusi lempilelu keittiössä – vaahtokarkeista gourmeeta

Mies osti mulle -omien sanojensa mukaan- viiskytlukulaisen nimpparilahjan, eli keittiövälineen. Kyseessä on kuitenkin astetta koviksempi keittiöväline, liekinheitin. Liekinheitin ei kyllä taida olla ihan virallinen nimi tälle kapistukselle, eikä ehkä töhötinkään, joksi me tätä kutsutaan. Kaasupoltin? Oli miten oli, tää on mahtava peli.

Mun yksi lempiruuista on grillattu vaahtokarkki, mutta harmillisesti nuotioita ei ole kovin helposti saatavilla. Lämpökynttilän päällä kypsyttäminen on harmillisen hidasta  ( kokeiltu on) , mutta ei hätää – töhötin hoitaa homman nopeasti! Haaveena on tehdä joku päivä mudcake jonka päällä on kasa vaahtokarkkeja sulatettuna… Grillatun vaahtokarkin koostumus on vaan niin hyvä, sisältä sula ja päältä rapea.

Vaahtokarkeille kyytiä
Korvapuustijäätelö con grilled marshmallows <3

Tarkoituksena on myös tehdä esim. susheja, joiden lohi käristetään pinnalta töhöttimellä. Mitä tällä EI vois käsitellä, kysynpähän vaan. Creme Brulee on tietysti itsestäänselvästi kokeilujonossa.

 Sää suosi kuluneena viikonloppuna vihdoinkin ja grilli oli meillä sunnuntain kuumana. Jälkiruokana tarjoiltiin sitruuna-marenkipiirakkaa jonka pinta sai tietysti väriä the liekinheittimestä. Sitruunamarenki on tosi retro piirakka kaikenkaikkiaan, en ole tehnyt itse tätä varmaan 15 vuoteen.. Oli kyllä hyvää ja kaikki meni, joten ei ole mitään syytä miksei reseptiä kaivettaisi pysyvästi naftaliinista. Aurinkoinen sitruuna sopi hienosti lämpimään kesäpäivään!

Väriä pintaan! 
Ennen polttokäsittelyä

Liekki jäi turhan kovalle mutta väriä tarttui !

Mihin te käytätte töhötintä/kaasupoltinta/mitä lie kotona? Hyviä ideoita vastaanotetaan 🙂