Lomaterkut Barcelonan tienoilta!

Valtavankokoinen  ja lähes koskematon ranta Vilanova i La Geltrussa

Jäätävän kesäinen tervehdys pitkästä aikaa! Blogi onkin pidellyt melkoista radiohiljaisuutta kirjoittajan ollessa kesälomilla, koska kaikki varmasti henkeään pidätellen (.. ai ei?)  ovat kuulumisia odotelleet niin tässäpä pieni lomailumuistelo. Kamerakin oli mukana mutta sen käyttö valitettavasti unohtui tyystin, joten kännykkämatskulla mennään!

Käytiin siis hiljattain Espanjan Barcelonassa, jossa kelit olivat vähintäänkin kohdallaan, tunnetusti normaalia korkeammat lämpöaallot kiertävät Suomen tehokkaasti mutta Espanjaan ne olivat kyllä löytäneet. Barcelonahan on ollut uutisissa myös vähän negatiivisessa mielessä turismiin liittyen, tämän trendikohteen kapasiteetti tuntuu ylittyneen ainakin paikallisten mielestä ja turismia pyritään kovasti jopa vähentämään, esimerkiksi hotellien rakentamista sekä Airbnb-palveluita suitsimalla. Tavallaan ymmärrän tämän kyllä itse ja luultavasti massat keksivätkin jonkin uuden kohteen johon suunnata tulevina vuosina antaen Barcelonalle vähän hengähdystilaa. Kesäkuun alku-keskiväli on mun mielestä hyvä aika lähteä Euroopassa reissuun, koska ilmat ovat kohdillaan mutta tämä ei ole vielä sesonkia ja vältyt näin kaikista pahimmilta ruuhkilta.

 Itseasiassa majoituttiin ensin nelisenkymmentä kilometriä Barcelonasta sijaitsevassa pikkukaupungissa nimeltä Vilanova i la geltrú . Meillä oli auto käytössä joten huristeltiin kentältä suoraan sinne, käytiin myös lähistöllä olevassa rantakaupungissa nimeltä Sitges. Vilanovassa oli aivan upea, valtavan kokoinen hiekkaranta kirkkaine vesineen.Huomionarvoista oli myös se että hieman eteläisempiin kohteisiin verrattuna kaupunki oli todella vehreä ja upeannäköisiä kukkivia puita sekä pensaita oli joka puolella. Ravintoloita löytyi moneen eri lähtöön rantabulevardilta ja keskustasta, meininki oli hyvinkin paikallista eikä hotelleista ( tai enemminkin apartementoseista) huolimatta yhtään sellaista ”turistirysämäistä”. Sen sijaan tuo toinen rantakohde Sitges oli hyvinkin erilainen, turisteja oli huomattavasti enemmän ja kaupungin kapeilla kaduilla oli elämää ylipäätään melkoisen paljon, isoja hotelleja kohosi rannan tuntumassa useita ja ranta oli täynnä auringonpalvojia. Jos kaipaat lomaltasi kunnon aktiivirantaelämää löytyy sitä Sitgesistä, jos pidät enemmän rauhasta on Vilanova i la geltrú sinun kohteesi 😊 . Sitgesistä löytyy myös vilkasta yöelämää sitä kaipaaville!

Kukkaloistoa oli joka puolella
Smöyo Frozen yogurt! Espanjan ravintolakulttuurin ehdoton helmi <33
Tämä Oreo-patukka ( 0,89€) oli paikallisen kaupan parhaiten suojattu tuote
Sitgesin rantabulevardia
Sitges oli täynnä kapeita katuja

Puolivälissä reissua siirrettiin päämaja Barcelonan keskustaan, The Corner-hotelliin. Hotelli oli miehelle entuudestaan tuttu ja se olikin kaiken kaikkiaan tosi viihtyisä kattoterasseineen. Suurkaupungeissa lomaillessa on kattoterassi uima-altaineen itselle ihan ehdoton, etenkin jos rantaa ei lähistöllä ole. Barcelonan rannalla ei edes käyty tällä kertaa mutta en koe menettäneeni mitään. Rantaelämä on paljon mukavampaa noissa aiemmissa pit stopeissa.

Kattoterassilla viihtyi

 

…ja hyvin mahtui

 

Brunch & Cake-kahvila, ihania, terveellisiä aamiaisannoksia joissa visuaalisuuten on panostettu

Shoppailijalle Barcelonasta löytyy ostettavaa runsain mitoin, me tyydyttiin tällä kertaa pitkälti ikkunaostoksiin mutta toki keskustan ihan valtavasta Zarasta tarttui jotakin mukaan…sääliksi kävi myyjäparkoja jotka yrittivät jotenkin pitää rättikaaosta hallinnassa, sekä vaatteita että shoppailijoita oli ihan valtava määrä.  Luksuksen ystävä löytää täältä kaikki ihanat merkit Chanelista Dioriin, itse kuolasin YSL:n ( tai siis Saint Laurent tätä nykyä, toim.huom.) laukkuja ja tein merkintöjä haavelistalle. YSL Classic Medium Kate Satchel, kyllä sinulla vielä koti täältä tulee löytymään!

Shoppailumahdollisuuksia vaativampaankin makuun

Itse en niin perusta Espanjalaisesta ruokakulttuurista, kreikkalainen, meksikolainen, vietnamilainen ja italialainen ovat sen sijaan aina ikisuosikkeja. Meren elävien ystävälle purtavaa löytyy kyllä joka kulman takaa, toki myös muita vaihtoehtoja on autenttisen espanjalaisruuan lisäksi runsaasti tarjolla. Ruokapaikkojen selvittämiseksi kannattaa käyttää vähän aikaa sen sijaan että lähtee vaan haahuilemaan ja painuu summamutikassa johonkin, voi tulla nimittäin hitti tai totaalihuti ( nimimerkki: ei ollut kreikkalainen ruoka samanalaista kuin Kreikassa…) . Käytiin kyllä vähän fiinimmässä tapasmestassa Paco Meralgossa johon oltiin tehty pöytävaraus etukäteen, täällä ruoka olikin tosi hyvää ja paikka nautti suurta suosiota. Kivoja kahviloita paikallisine herkkuineen ( vaniljakroisantti ❤ ) löytyy katujen varrelta vieri vierestä. Viinithän Espanjassa ovat loistavia ja pilkkahintaisia, mutta kahvia eivät kyllä osaa keittää… lähes poikkeuksetta kahvi oli melkein juomakelvotonta. Joten suosittelen keskittymään siihen herkkupuoleen!

 

Yours truly kaduilla Barcelonan
Maassa maan tavalla! Eiku.. ihanaa autenttista meksikolaista ruokaa Barcelonassa, alkupalat on jo syöty
Kumpi valmistuu ensin, Sagrada Familian kirkko vai länsimetro?

Juhannus menikin ihan kotioloissa hieman sairastellen, onneksi viihdykkeenä toimi mm. somehitiksi noussut Kaaren Prisman uraauurtava livekassalähetys. Eipä sitä olisi 10 vuotta sitten uskonut että Juhannusaattoa voi käyttää seuraamalla mitä jengi ostaa kaupasta, oma suosikki oli kaksi morapuukkoa ja puhtaat vaatteet. Makes you wonder… ihan pelkkää kassahihnaa ei ehkä olisi jaksanut seurata, kommenttiosio oli kirsikka kakun päällä. Enkä katsonut todellakaan koko lähetystä, mikäli se saa asian yhtään paremmalta kuulostamaan! Käytiin me myös elokuvissa (eikä oltu todellakaan ainoita!) ja tavattiin muutamia kavereita, oishan se ollut ihanaa olla mökilläkin mutta kelit olisivat saaneet kyllä siinä tapauksessa olla huomattavasti paremmat. Voi niitä aikoja kun jaksoi festaroida 3 päivää 24/7 putkeen, säässä kuin säässä ja kivaa oli aina! Nyt jos pitäisi moiseen lähteä voisi samantien laatia testamentin.

Juhannusviihdettä parhaimmillaan