Mökkilaiffii, merihirviöitä ja ihan paras kesäaktiviteettisuositus!

Loistavaa lenkkimaastoa riittää

Barcelonasta palattuamme on Suomessa saanut hytistä melko kylmissä olosuhteissa, mutta kuten arvata saattoi toi vanha kunnon ruissiviikonloppu tähän muutoksen. Tunnettu ja tunnustettu faktahan on, että Ruisrock-viikonloppuna on AINA hyvä keli, yleensä ympäri Suomea. Ja tadaa, näin myös tänä vuonna! Ruississa on tullut heiluttua monena kesänä mutta tänä (ja viime) vuonna jäi valitettavasti väliin, oi jospa oisin voinut olla mukana ainakin ikisuosikkini Antti Tuiskun keikalla! Kiitos somen, sai vähän nähdä paikallaolijoiden meininkejä ja porukkaahan oli taas loppuunmyydyillä festareilla kuin pipoa. Omaan makuun tuo Ruissalon alue on loppuunmyytynä ahdistavankin täynnä jengiä, mutta ehkä se on vanhuuden oireita eikä innokkaita juhlijoita haittaa. Erityismaininta menee kyllä tälle innovaattorille , nyt oli nähty niin huikeaa vaivaa itsensä sisälle muiluttamisessa että järjestävänä tahona olisin ehdottomasti päästänyt ilmaiseksi!

Koska lomaa oli vielä jäljellä, otin suunnan kohti Orimattilassa sijaitsevaa mökkiämme. Puoliso meni töihin ja aurinko paistoi, joten auringonottomaiseman vaihtaminen landelle kelpasi kyllä. Käytiin täällä jo viime viikolla kun heitettiin roadtrippiä vanhan kotikaupunkini Kotkan suuntaan mutta silloin ei paljon pihalla tarennut olla 🙁 
Päärakennus ja vartiokoira
Vierasmökkiä
Tämän vahtikoiran ohi ei muuten ehjänä selviä
Paviljonkia ja saunarakennusta taustalla
Mökki sijaitsee oman mittapuuni mukaan täysin keskellä landea, peltomaisemaa riittää mutta naapureita ei käytännössä juuri ole. Rantaviiva puuttuu mutta itse en todellakaan luonnonvesissä ui  joten se ei haittaa. Tästä tulikin mieleen että käytiin Kotkassa Maretarium -nimisessä akvaariotalossa, ideana on että siellä voi tutustua Suomessa vesistöissä eläviin kaloihin ja otuksiin. Sen koko-ja näköluokan merihirviöitä siellä elelee että ei kiitos uimiselle! TÄÄLTÄ voit tutustua näihin suomuotuksiin tarkemmin mikäli haluat tietää millainen fisu voi napata raajasta 🙂 .
Rantavesissä vaaniva Piikkimonni, tarttuu todennäköisesti välittömästi jalasta kiinni ( kuva: www.maretarium.fi )
Sampi siinä köllöttelee ( kuva www.kalamies.com)
Merihirviöistä hirveimmät..vaiko paras kuva mitä minusta on otettu, kuten mies totesi 
Merihirviöiden parista takaisin mökkiin! Mökki sijaitsee siis Orimattilassa, aika isolla tontilla saunoineen ja vierasmajoineen, sähköt ja juokseva vesi löytyy vaikkei varustelu muuten luksusluokkaa olekaan vaan enemminkin hyvin perinteinen suomalainen mökkifiilis puuseinineen. Mutta eikö se näin kuulu ollakin, että mökkilaiffi eroaa perus kaupunkiasumisesta. Erilaisia pihapelejä voi harrastaa ja suht iso uima-allas (ILMAN kaloja) löytyy jos haluaa saunan jälkeen pulahtaa. 
Mikä parasta, lähellä on aktiviteeteista paras, pieneläintila! Paljon parempaa kuin Korkeasaari jossa eläimistä näkee kesällä tuurilla vilauksen. TÄÄLLÄ tarkempia tietoja tilasta, ihan huippupaikka ja tälle tosiaan vahva suositus. Parasta kesäaktiviteettia isoille ja pienille jos minulta kysytään, täällä oli lapsille myös kaikenlaista ekstrakivaa polkuautokaupungista pomppulinnaan. Eläimiä pääsi paijaamaan ja niitä oli paljon erilaisia, väentungosta ei ollut vaan aika rauhassa sai elukoihin tutustua. Alla muutama esimerkki tilan asukeista, lisäksi oli poroja, hauvoja, kanoja, kukkoja, erilaisia sorkkaeläimiä jne.
Röh
Heppoja ja poneja löytyi moneen eri lähtöön, heillä oli upean värisiä hiuksia!
Lampaita, suomenhevosia, pupuja ja maakuopassa makoilevia villisikoja
Herra strutsit Tupu ja Lupu vaikuttivat suht ärhäköiltä kavereilta, vahvassa koivessa oli aika vaikuttava kynsi jolla on hyvä potkaista tunkeilijalta nirri pois!

Kaverukset vaikuttivat myös älyköiltä, koittivat avata lukkoa sisä-ja ulkopuolelta toistaiseksi tosin onnistumatta..some day…
Herra ja rouva laama
Ilme
Brooke ( team Taylor !!) oli harmaa höyhenkasa, Ridgen patsastellessa superkoreana

Mikäli Orimattilan/Lahden suunnalla pyöritte niin käykää ihmeessä tsekkaamassa <3