Yhdistelmävaunut – mitä tulee ottaa huomioon?
Ensimmäinen vauva-aihepiirin postaus! Lasten ympärillä pyörii valtava bisnes ja vanhemmille myydään supertarpeellisena vaikka millaista härpäkettä… yhteistä näille vekottimille tuntuu olevan että halvalla harvoin pääsee. Lastentarvikkeet on tosiaan ollut sellainen aihepiiri josta ei itsellä ole ollut minkäääännäköistä käryä ja nyt – pakon edestä – joutuu tähän ensimmäistä kertaa perehtymään. Tavoitteena on löytää toimivimmat, hinta-laatusuhteeltaan SEKÄ ulkonäöltään parhaat vaihtoehdot ja välttää turhan krääsän ostamista sekä jakaa vinkkejä myös täällä ajoittain.
Yksi isoimmista hankinnoista lienee babyn menopeli, eli vaunut/yhdistelmävaunut/rattaat jne. Näitä kun alettiin hiljattain katselemaan alkoi oikein ahdistamaan se vaihtoehtojen määrä ja monenkirjavat ominaisuudet, jos luulet että se on vain neljä pyörää, metallirunko ja vaunukoppa – think again. Ehkä joskus kasarilla joo. Nyt vaunujen valinta on vaikeampaa kuin auton osto, enkä kuulemma ole ainoa joka näin ajattelee. Tätä asiaa on nyt kuitenkin itseopiskeltu ja juuri meille sopiva kulkupeli sekä vaadittavat ominaisuudet ovat aika hyvin kirkastuneet. Ihan sama kuinka paljon vaunuarvosteluja googlettaa on mielipiteitä puolesta ja vastaan joka mallista, kaikin puolin täydellistä ei ole. Alla kuitenkin omat kriteerit ja mielipiteet esiteltyinä 🙂 Käyttökokemustahan minulla ei mistään vaunuista ole eikä minkäänlaista merkkiuskollisuutta myöskään, joten lähtökohta oli ihan tyhjä paperi ja mielelläni otankin kokemuksia ja mielipiteitä vastaan! Meillä siis tarkoituksena hankkia yhdistelmävaunut, jossa siis koppa sekä rattaat samassa.
Ulkonäkö
First things first 😉 Vähän niinkuin käsilaukkujen kanssa, mikäli ko. objekti on -seuraavat kolme vuotta- aina uloslähdettäessä mukana, saa se luvan myös olla kestävä ja silmää suuresti miellyttävä asun osa! Suurta osaa vaunuja ei voi kovin esteettisiksi väittää, mutta joukossa on myös ihan kauniita yksilöitä. Yksinkertaiset, modernit, laatumateriaaleista valmistetut vaunut konjakinvärisine nahkayksityiskohtineen sopivat omaan makuun. Kursiivilla mainittu viimeisin asia on tärkeä. Päävärin (eli käytännössä tekstiiliosien ) tulisi olla harmaa tai valkoinen, ehkä musta.
Runko
Renkaat
Käytettynä vai uutena ostetut?
Uutena ostaessa takuu on voimassa, vältyt piilovioilta ja vaunut ovat täten turvalliset, voit räätälöidä juuri haluamasi mallin, hometta ei ole ( riski käytettynä ostetuissa jos niitä on säilytetty ulkona) ja yleisilme on varmasti siisti. Käytiin itseasiassa katsomassa käytettyjä vaunuja ja näissä meidän katsomissa kyllä ”elämisen jäljet” näkyivät aivan liikaa vaikka siistissä kunnossa olevina myytiin. Helpostihan sitä kaiken maailman naarmuja ja tahroja varmasti tulee. Summa summarum, mikäli löytäisin just oikeanlaiset vaunut hyväkuntoisena second handina, ostaisin mieluusti sellaiset. Tällä hetkellä kun vaaka kallistuu enemmän uusiin vaunuihin, on niissä se hyvä puoli että laatuvaunuissa säilyy hyvinpidettynä myös jälleenmyyntiarvo.
Mitkä sitten ovat meidän suosikit?
Lastentarvikekaupoissa tuntuu loppupeleissä olevan melko suppea valikoima merkkejä esillä, netistä löytää enemmän. Nettiä sekä liikkeitä läpikäytyämme on tällä hetkellä kaksi suosikkia ylitse muiden, Emmaljunga NXT90 ja Joolz Geo. Silver Crossin Wave-vaunut olisivat ihanat, mutta myös kalleimmat. Kyllä, kaikkiin edellämainittuihin saa konjakinväriset nahkayksityiskohdat. Kaikki vaunut ovat tuollaiset modernin sporttiset ja sopivat sekä kaupunkiin että maastoon. Muutkin yksityiskohdat tuntuvat sellaisilta joille meillä olisi käyttöä ja värit sekä yksityiskohdat olivat räätälöitävissä. Hintaahan näillä kaikilla on lisäosineen reilusti 1000-1500 mutta toki myös hyvänä pidettyinä jälleenmyyntiarvoa kun itse ei enää tarvitse. Tällä hetkellä vaaka kallistuu Emmaljungien NXT90:sen puoleen, tarvittaessa huolto onnistuu helposti kun takuuhuolto löytyy ainakin Vantaalta.