Suklainen Oreo-juustokakku resepti (ilman liivatetta)

On olemassa yksi herkuksi luokiteltava tuoteryhmä josta en juurikaan välitä, erilaiset keksit ja piparit. Ne ovat usein kuivia ja tympeän makuisia, syön mieluummin rehellistä suklaata! Olen kuitenkin huomannut, että Amerikan dominot eli Oreot sopivat mystisesti ihan sairaan hyvin kaikkiin muihin herkkuihin, vaikka paljaaltaan en niistä niin perusta. Rakenne, maku ja suutuntuma toimivat esim jäätelön tai kakun joukossa täydellisesti. Siksi halusinkin kehitellä erityisen överin oreokakkureseptin ja isänpäivä antoi tähän hyvän syyn. Arkikäyttöön omalla vastuulla!

 

Oreo juustokakku
Oreokakku- niin hyvää ettei sanotuksi saa
Etualalla olevien marenkien ohje tulee ensi postauksessa!
Näillä aineksilla mitä kakkuun upposi voi harvoin mennä pieleen ja tästä tulikin älyttömän hyvää. Tuhti, mutta täydellinen juhlapäivän kakku useammalle hengelle. Vahva suositus! Noista suklaapohjista tuli mutakakkumaisen kosteita, mutta tarpeeksi tiiviitä pitämään kakku jämäkästi pystyssä. Tämä resepti on myös siitä kiva, ettei liivatteita tarvitse lainkaan vaan kakku pysyy hyvin kasassa ilmankin.

Koska halusin korkean ja muhkean kakun, tein pohjia kaksinkertaisesti. Näistä tosin pari kerrosta jäi yli, mutta nekin menivät parempiin suihin…

Suklainen Oreo-juustokakku

( 20 cm vuoka)

Kakkupohja

125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl creme fraichea
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Oreo-täyte

150 g Oreo-keksejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa
4 dl kermaa
 2 rkl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria

Suklaaganache kakun päälle

100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
Sulata voi ja suklaa varovasti, anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon öljy, vesi, creme fraiche, sokeri, fariinisokeri sekä munat yksitellen. Sekoita loput kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään. Yhdistä molemmat seokset ja sekoita ne varovasti tasaiseksi taikinaksi (älä käytä sähkövatkainta). Koita pärjätä niin vähällä sekoittamisella kuin mahdollista 🙂 Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista, itse pidin yön yli jääkaapissa.
Murskaa Oreot pienemmiksi paloiksi, ei kuitenkaan ihan muruksi vaan jätä reippaasti suutuntumaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä vaahtoon tuorejuusto, mascarpone ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä Oreokeksit ja annostele kakkuun kerroksiksi. Anna vetäytyä yön yli.

Valmista päälle suklaaganache. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kuumenna kattilassa kerma, älä anna kiehahtaa! Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja sekoita, anna jäähtyä hetki. Valuta suklaaseos kakun päälle varovasti.

Koristele ja nauti!