Minttusuklaamuffinit

Kuvastahan ei hirveästi itse muffini erotu, mutta siellä se kuorrutteen alla on!

Olin ihan satavarma että olin julkaissut tämän reseptin jo, mutta enpä vissiin ollutkaan! Kyseessähän on yksi ihan luottoresepteistä joita käytän silloin kun en muuta keksi, hyvin on aina kohdeyleisölle maistunut. Helppo kuin mikä ja sopii moneen tilanteeseen, ulkonäköhän voi vaihdella oman mielen mukaan ja kuorrutteen jättää vaikka kokonaan pois. Toimii hyvin ilmankin.

 Tällä kertaa tein näitä viimeisen työpäiväni kunniaksi duunikavereille, piti kylläkin tehdä joku överikakku mutta logistisista sun muista syistä johtuen päädyin helppoihin muffinseihin, jotka ovat itsessään jo valmiita annoksia. Mullahan oli vähän niinkuin teemana babyshower, niin oli hyvä syy vetää päälle överipinkkiä ja lempituotettani, leivontaglitteriä ( joka esiteltiin TÄÄLLÄ ). Minttusuklaan voi vaihtaa toki esim Daim-krokanttisuklaaseen, toimii yhtä hyvin.

Minttusuklaamuffinit

200 g minttukrokanttisuklaata (Maraboun)
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa 
Kuorrute
140 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
maku -ja väriainetta mielen mukaan
Raasta puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri keskenään, lisää vaahtoon munat yksitellen. Yhdistä kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää voisokerimuna-vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe taikinaan. 

Laita muffinssivuokien pohjalle nokare taikinaa ( itse käytän vuoka + muffinssipelti yhdistelmää jotta pysyvät hyvin kasassa!) ja taikinan keskelle pala suklaata.  Peitä suklaapala taikinalla ja lisää taikinaa vuokaan niin, että jää kuitenkin kohoamisvaraa. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, hieman riippuen muffinsien koosta. Isompia pidempään, pienempiä vähän lyhyemmän aikaa. 

Sulata valkosuklaa kuorrutteeseen ja vatkaa vispikerma napakaksi. Yhdistä sula suklaa ja kerma, lisää maku-tai väriaineita mielesi mukaan. 

Glitter <3 
Näin ihanan kimpun sain Ruotsin kollegoilta <3 Yleensä on tyytyminen markettikukkiin.